Подписка за връщане на ученическите лагери събират граждани. От Гражданска

...
Подписка за връщане на ученическите лагери събират граждани. От Гражданска
Коментари Харесай

Връщане на ученическите лагери искат граждани

Подписка за връщане на ученическите лагери събират жители. От Гражданска самодейност ”Да върнем ученическите лагери на децата ” упорстват за законови промени и правилник за гражданско присъединяване в ръководството на почивните бази, стопанисвани от ”Ученически отдих и спорт ” ЕАД. Маргарита Спасова, член на Инициативния комитет съобщи, че от 165 парцела, с които страната е разполагала, са останали едвам 30. Едва шест от тези 30 лагери, са категоризирини, т.е. - извършват критериите за приемане на една звезда и имат рецепция, интернет, тв приемник и телефон за връзка с рецепцията във всяка стая.

Много от местата за отдих на учениците са издигнати на прелестни места със непокътната природа и чист въздух, където няма интернет и надлежно не могат да бъдат категоризирани.

Спасова бе безапелационна, че интернетът не е нещо, което не е значително за отдиха и почивката на учениците.

Малцина са и учителите, които знаят, че страната отпуска средства в размер на 16 лева дневно за учениците, без комисионни и хонорари. Вместо детските лагери, известни още като " зелени " или " сини " учебни заведения, в които образователният развой продължава измежду природата, в този момент всеобща процедура е по този начин нареченият " училищен спа туризъм ".

Спасова уточни, че от години почивните бази на " Ученически отдих и спорт " са оставени без стопанисване, самият шеф се назначава политически конюнктурно, без да може да извърши програмата си за ръководство. Част от задачите на гражданската самодейност е да бъде заложен в образователния проект посещаване на лагерите най-малко два пъти годишно, както и въвеждането на наложителен обред по строяване за химна и издигане на знамето при започване на деня.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР