Подписка в защита на бизнесмена Миню Стайков започна по инициатива

...
Подписка в защита на бизнесмена Миню Стайков започна по инициатива
Коментари Харесай

Карнобат прави подписка в защита на Миню Стайков

Подписка в отбрана на предприемача Миню Стайков стартира по самодейност на поданици на Карнобат, заяви БНР.

Стайков е в ареста повече от 8 месеца. Срещу него са повдигнати 2 обвинявания - за пране на пари и незаконно произвеждане на цигари, както и за злоупотреби с еврофондовете. Инициативният комитет, провел подписката, ще изпрати и петиция до Народното събрание.

На централния площад пред читалището в Карнобат представители на Инициативния комитет, който се състои от общински съветници, предприемачи и поданици на града, събират подписи в отбрана на притежателя на „ Винпром Карнобат “ Миню Стайков.

Три съществени претенции ще има в петицията до Народно събрание, която се приготвя сега, сподели юрист Стефан Кенов от основателите на подписката:

„ Притеснителното в тази ситуация е самото здравословно положение на господин Стайков. Разбираме от негови близки, че той не е доста добре. Три са молбите ни към ръководителя на Народно събрание. На първо място да преразгледат законодателството и да бъде избран един оптимален период, в който един човек, арестуван под стража, може да стои без присъда и без импортиран обвинителен акт. На второ място - в случай че може това да бъде свършено колкото се може по-бързо. И на трето място - да се преразгледа цялото законодателство във връзка с арестуваните под стража “.

„ Настояваме българското законодателство да бъде съобразено с Европейската харта за правата на индивида “, акцентира още Стефан Кенов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР