Подозрение за саботаж: Влак, превозващ зърно, е дерайлирал в Крим.

...
Подозрение за саботаж: Влак, превозващ зърно, е дерайлирал в Крим.
Коментари Харесай

Подозрение за саботаж: Влак, превозващ зърно, е дерайлирал в Крим


Подозрение за бойкот: Влак, пренасящ зърно, е дерайлирал в Крим. Товарен трен, пренасящ зърно, е дерайлирал в Крим, анексиран през 2014 година от Русия, предадоха международните организации. Жертви няма, съобщиха локалните управляващи. Предполага се, че става дума за бойкот.

Инцидентът е станал в региона на Симферопол. Няколко вагона от композицията са дерайлирали, сподели губернаторът на Крим Сергей Аксионов.
В изказване локалните управляващи споделиха,
че инцидентът е резултат от дейностите на трети лица. Властите на Русия постоянно упрекват Украйна за сходни саботажи.

Сега Аксьонов заяви, че железопътният трафик в засегнатия от случая сектор от линията, последователно се възвръща.

Междувременно съветски хакерски групи атакуваха полските осведомителни портали и редица уеб страници, които оповестяват краткотрайни усложнения
при достъпа до техните услуги.
Януш Чешински, държавен прокурист по въпросите на киберсигурността, съобщи, че откакто е имало предварителна информация за хакерската офанзива против редица полски медии, всички съответни редакции са били авансово предизвестени и са могли да реагират на обстановката.

„ Имайки информация, че се приготвят такива офанзиви, неотложно информирахме всички заинтригувани редакции, с цел да имат опция да реагират на тази обстановка. Радвам се, че разполагаме с сходна информация най-малко известно време авансово “, сподели Чешински и удостовери,
че зад офанзивите стоят съветски хакери.
„ Фактът, че даже огромни новинарски медии могат да станат жертва на такива офанзиви, потвърждава, че всеки, който има онлайн наличие и печели приходите си от това наличие, би трябвало да се замисли по какъв начин да се защищити от DDoS офанзиви “, добави Чешински и добави, че „ това не е нещо, с което не може да се преборим, само че би трябвало да бъдем готови за него “.

Правителственият прокурист напомни, че DDoS офанзивите са офанзиви, които пречат на елементарните консуматори да получат достъп до даден уебсайт поради прекомерно високия трафик, генериран от хакерите.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР