“Подозирам, че има сговор или опит на Кирил Петков да

...
“Подозирам, че има сговор или опит на Кирил Петков да
Коментари Харесай

Владислав Горанов заподозря сговор между премиера и Гешев

“Подозирам, че има сговор или опит на Кирил Петков да подаде ръка на Иван Гешев “, сподели в събота някогашният финансови министър Владислав Горанов пред бТВ. Той беше един от тримата задържани при зрелищната солова акция на Министерство на вътрешните работи преди 10 дни. Другите задържани бяха някогашният министър председател Бойко Борисов и пиарката му Севделина Арнауднова.

Според Горанов с дейностите си министър председателят е лишил възможносттана своите съдружни сътрудници да приказват за господство на правото. “Те нямат право, нямат никакъв мотив “, добави Горанов, който изясни, че спрямо арестите на Министерство на вътрешните работи нахлуването на прокуратурата в президентството е било като “детска игра “.

От изявлението на Горанов не стана доста ясно за какво той подозира сговор сред Гешев и Кирил Петков. Прокуратурата отхвърли да повдигне обвинявания на тримата задържани, макар настояването на полицията. В продължение на две години хората на Гешев отхвърлят да образуват наказателно произвеждане по сигнала на Васил Божков, че е дал над 60 милиона лв. подкупи на Горанов и Бойко Борисов, с цел да помогне на хазартния си бизнес.

Едва в този момент прокуратурата демонстрира някакво желание да разпита Божков, тъй като Европейската прокуратура към този момент го е направила. На този декор в продължение на 11 години ГЕРБ брани в Народното събрание статуквото в правосъдната власт, в това число недосегаемостта на основният прокурор, което продължава и по време на мандата на Иван Гешев.

В момента ГЕРБ бойкотира конституционната комисия, която има за цел да промени точно статута на шефа на държавното овбиенние.

Бившият финансов министър сподели, че той персонално е бил задържан с прессъобщение по малкия екран. По това време Горанов се е намирал в дома си, където е гледал телевизия със чиновници на Министерство на вътрешните работи, до момента в който се правили претърсвания и изземвания.

" Самото събитие, че някой е задържан с прессъобщение приказва за пороците в системата. Без необикновен драматизъм мога да попитам дали 30 години преход са били задоволителни за политическа система, която не разрешава обезчестяване на институциите “, сподели някогашният министър, само че не стана ясно към кого е този въпрос.

Горанов не изглеждаше изключително впечатлен през април 2018 година, до момента в който Гешев арестуваше кметицата на регион " Младост “ в София Десислава Иванчева в продължение на над 5 часа пред очите на всички в центъра на София.

Относно конференцията на Васил Божков, в която той още веднъж непосредствено упрекна някогашния министър председател и финансовия министър в рекет, Горанов отхвърли да разяснява.

“Доживяхме някой да рекетира Божков, че и да го заплашва “, сподели Горанов.По думите му, в случай че не е бил спорът сред Божков и неговите бизнес сътрудници, надали страната е щяла да разбере, че се е случвало нещо неправилно в Комисията по хазарта.

" Като гледаш числата и виждаш повишаване, което не ти дава съображение да смяташ,че се случва нещо неправилно. Може би беше неточност, че се предоверихме натогавашния ръководител на Комисията по
хазарта, който беше назначен отправителството на Орешарски “, сподели още Горанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР