Подобряването на данъчната дисциплина по Южното Черноморие в разгара на

...
Подобряването на данъчната дисциплина по Южното Черноморие в разгара на
Коментари Харесай

Данъчни плъзнаха по морето, семейните хотели препълнени, а отчитат мижав оборот

Подобряването на данъчната дисциплинираност по Южното Черноморие в разгара на лятото е реалност, само че дейните контролни дейности на Национална агенция за приходите разкриват и някои фрапиращи случаи на заобикаляне на законите, оповестяват от приходното ведомство. Изненадващи инспекции на екипи на звеното „ Фискален надзор “ са открили поредност от фискални нарушавания и неотчитане на обороти в фамилен хотел в град Царево, заяви Блиц.

От началото на м. юли при цялостна претовареност на легловата база регистрираният оборот е бил в размер на 42 лв.. Аптека в Созопол е била с нулев оборот за деня. Екипите са се натъкнали и на дребни обекти, които са правили активност без касови апарати.

„ Няма да отслабваме темпото, не желаеме да пречим на бизнеса, само че облаги не могат и не би трябвало да се осъществят посредством измами и заобикаляне на законите. Контролните ни дейности целят оборотите да се образуват при една равнопоставена конкурентна среда, неспазващият разпоредбите не може да има преимущество “ разяснява резултатите от инспекциите през последните дни началникът на отдел „ Оперативни действия “ Бургас при Главна дирекция „ Фискален надзор “ Даниел Вълканов.

На територията на областите Сливен и Ямбол, които са в обсега на Национална агенция за приходите Бургас, също се правят ефикасни инспекции. Фискалните сътрудници са открили всеобщо неиздаване на касови бележки на Сливенската зеленчукова борса припомнят, че фискалните бонове би трябвало да се издават незабавно след осъществяване на заплащането, а не да се чака клиентът категорично да изиска касова записка.

С цел разкриване на рискови търговци, данъчните са сложили под наблюдаване посредством отдалечената връзка и доста високооборотни заведения по Южното Черноморие. Внимателно се наблюдава информацията по интернет за съпътстващи летния сезон мероприятия, както и онлайн резервациите и закупуване на билети. Патрулните екипи на Национална агенция за приходите, в доста от случаите взаимно с правоохранителните органи, към този момент са дали за разбор информация от близо 2000 търговски обекта по Южното крайбрежие. Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушавания могат да се подават на телефона на Национална агенция за приходите 0700 18 700 или по електронната поща на [email protected].
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР