Подобри своя рекорд!“ e новото предизвикателство, което най-мащабната инициатива за

...
Подобри своя рекорд!“ e новото предизвикателство, което най-мащабната инициатива за
Коментари Харесай

Нестле за Живей Активно! мобилизира София да стане най-активната столица в света

„ Подобри своя връх! “ e новото предизвикателство, което най-мащабната самодейност за деен и здравословен метод на живот Нестле за Живей Активно насочва към жителите и гостите на София година откакто ги въодушеви да изминат общо 27 милиона крачки в един ден.

Инициативата подвига още по-високо летвата тази година, тъй като си слага за цел да трансформира София в една от най-активните столици в света, провеждайки първото по рода си пешеходно съревнование сред районните кметства в столицата по време на Европейската седмица на подвижността през септември.

Последни изследвания сочат, че приблизително за света, хората изминават по 4 961 крачки дневно, а столицата има късмет да подреди България измежду страните с най- високо равнище на интензивност, катоо Хонг Конг със приблизително 6 880 крачки дневно, Япония с 6 010 и Испания с 5 936.1 За тазгодишното издание на самодейността в София Нестле за Живей Активно! си слага за цел жителите да изминат приблизително 7000 крачки дневно по време на двуседмичното пешеходно съревнование.

Надпреварата на Нестле за Живей Активно! сред софийските региони започва на 04.09.2021 и продължава до 18.09.2021 , датата на събитието в София. Предизвикателството ще се реализира благодарение на особено създадена цифрова карта на маршрутите от водачите на Географска информационна система системите у нас - ЕСРИ България, която ще даде опция на всеки участник да означи региона, за който се състезава и да показва броя изминати крачки на дневна база. Районът, на чиято територия са извървяни най-вече крачки, ще завоюва реновиране на спортна площадка навън.

Кулминацията на пешеходното предизвикателство ще бъде на 18 септември, когато ще се проведат обичайните за самодейността пешеходни маратони, спортни интензивности и вълнуващи срещи с именити спортисти. Тази година празникът на дейния метод на живот и уравновесеното хранене ще се организира в пет столични парка - Южен Парк, Борисова градина, Северен парк, както и на две нови местоположения - Южен Парк 2 (градинката зад музея „ Земята и хората “) и Западен парк. Подробната стратегия за събитието ще бъде разкрита в подробност на по- късен стадий, а в това време феновете на дейния метод на живот могат да загряват за спортните провокации дружно с онлайн тренировките на Нестле за Живей Активно! и известни спортни експерти.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР