Подобно на повечето българи и Лили Иванова пече баница за

...
Подобно на повечето българи и Лили Иванова пече баница за
Коментари Харесай

Лили пече баница на Коледа, поднася я със сребърни прибори върху мраморна маса

Подобно на множеството българи и Лили Иванова пече баница за Коледа. Малко са тези, които знаят, че тя на драго сърце и пристрастеност подготвя това типично българско ядене, като влага в него цялата обич, с която извършва и песните си. Но Лили прави това извънредно рядко и единствено за специфични мотиви, научи HotArena.

Коледа е точно такова време и изпълнителката на „ Панаири ” посреща в първокласния си дом обичаните си племенници, сестра си и внуците й. За тях реди баницата, на която я научила майка й Мария. Прави се с артикули за две тави. Приготвя се с нормалните точени кори и минимум с 8 яйца. Тайната на звездата е, че поставя и няколко лъжици майонеза. Това е не просто баница, а произведение на изкуството. Примата на естрадата я сервира на мраморна маса в порцеланови чинии със сребърни принадлежности.

Страхотното ядене си има специфична тава . Съдът е подарен на Лили Иванова от Митко Щерев, с който естрадната икона към този момент не е другарка, а композиторът й се сърди, че не му заплаща авторски права за изпълняваните песни. Но точно той преди време й подарява италианска железна тава, в която Лили пече баница. Малкото хора, които са имали достойнството да опитат от деликатеса й, споделят, че певицата в никакъв случай не пропуща да означи какъв брой благ бил мелодика да й подари такава прелестна тава за печене от Италия.

Певицата черпи гостите си и с приготвено от нея цедено кисело мляко с мед и орехи. Винаги прецизира, че млякото е пълномаслено, а орехите са доставени от родния Кубрат. Самата тя се храни прекомерно икономично и то тъй като постоянно съблюдава непоколебим режим, с цел да подържа тялото си крепко и витално. „ Не заставам гладна. Сутрин като стана, изпивам чаша топла вода. После си върша кафе с малко млекце – това е и закуската, и обядът ми, тъй като ставам към 13 ч. Изгладнявам към 5 следобяд и тогава изяждам една попара със сирене. Едно малко сухарче с доста малко сиренце и гореща вода. Без захар и без сол. След това храната, която е малко по-здрава, я вардя за вечерта, тъй като човек като е гладен, не може да заспи. Това важи и за мен, по тази причина късно вечерта – към 9, 10 или 11 ч., изяждам един или два белтъка с малко сол. Обичам да си похапвам и карфиол с мед, доста е прелестно ”, споделя Лили Иванова. Тя от дълго време не яде месо. Но не е изгонила човешките пристрастености от себе си, по тази причина позволява едно-единствено изключение – от време на време си разрешава по резен-два телешки суджук. Друго прелъщение, с което не се лимитира, е шоколадът. А попарата е обичаната й храна, която подготвя сама по остаряла рецепта от майка си, написа Уикенд.  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР