Подобно на Борисов и Кирил Петков се оказа каратист, но

...
Подобно на Борисов и Кирил Петков се оказа каратист, но
Коментари Харесай

Кирил Петков се оказа каратист с кафяв колан

Подобно на Борисов и Кирил Петков се оказа каратист, само че очевидно съзнателно пази тайните си умения в загадка, с цел да не го съпоставят с Бойко.

Кирил Петков има кафяв колан по карате. Това заяви пред " " сенсей Явор Дянков, който е първият му треньор по бойни спортове.

Министър-председателят тренира при учителя в продължение на едно десетилетие - от 5- до 15-годишна възраст.

" Аз съм фамилен другар с бащата на Кирил - Петко Петков, който е доста сериозен занаятчия по бойни изкуства. Той ми го докара и го включих в огромната детска група. По това време преподавах на стадион " Академик ". Дълги години държах залата там, като имаше доста деца и студенти. Петко тренираше под моята зала и беше един от пионерите в айкидото у нас. Тогава дребните деца не можеше да упражняват айкидо, защото бойните изкуства бяха преследвани от комунистическата власт. Ние се криехме в зали за танци да вземем за пример. Кирчо беше на 5 години, когато татко му го качи за пръв път горе в залата при мен. Държал съм го на коленете си ", показа мемоари от предишното Дянков.

Когато навършва 15 години, министър председателят заменя каратето с айкидото, където се образова дружно с татко си.

Дянков разяснява и фотографията, която се появи в общественото пространство по-рано тази седмица. На фрагмента се вижда по какъв начин той и Петков са в бойни позиции в държавна постройка.

" Написаха злобно, че сме били пред герба, в боксьорска стойка и че всичко това се е случило по време на работа. Нищо от това не е правилно. Събирахме се той да тренира, когато беше министър на стопанската система - заран от 7 до 8 ч. Заедно с още един човек тренирахме в кабинета му, показвах му по-практични техники, държах му лапи... Неговите срещи започваха от 8,30 часа и по този начин не пречехме по никакъв метод на работния развой. Правехме го, с цел да държи физическо равнище, тъй като от време на време работеше до 1-3 часа през нощта, споделя в елементи Дянков.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР