Подобната на гел или желе сърцевина на прекрасното и полезно

...
Подобната на гел или желе сърцевина на прекрасното и полезно
Коментари Харесай

Употреби на алое вера, за които може би не знаете

Подобната на гел или желе вътрешност на прелестното и потребно растение алое вера е изпълнено с голям брой витамини и противовъзпалителни субстанции. Гелът на алоето има доста предопределения, за някои от които може и да не сте чували. Когато имате кожно неспокойствие или желаете да разкрасите косата си, пробвайте с алое. Ето защо още да употребявате този превъзходен естествен артикул.

Срещу ухапвания от инсекти

Прилагането на естествен гел от алое оказва помощ за усмиряване на подуването, зачервяването, обривите и сърбежа, породени от ухапвания от разнообразни инсекти – комари, бълхи, пчели, оси, мравки. Противовъзпалителните свойства на алое вера имат мощно успокояващо деяние върху наранената кожа.

За унищожаване на грим

Ако търсите естествен демакиатор, алое е вашият верен избор. Освен че отстранява всички останки от грим, то успокоява кожата, хидратира я в дълбочина и с помощта на антиоксидантите си влияе срещу стареещите процеси в кожните кафези.

Лекува мазоли

Алое дейно повлиява мазоли, пришки и рани, породени от неуместни обувки или при търкане на кожата.

Облекчава изгаряния

Гелът от лечебното растение може да се нанася непосредствено върху кожа, наранена от слънчево или термично изгаряне. Той облекчава чувството за парене и болежка, като в същото време понижава и образуването на мехури.

Хидратира кожата

Алое вера е превъзходен хидратант за цялото тяло, лице и коса. Прилагано върху лицето, то не оставя чувство за мазна кожа и няма лъщящ резултат.

Вместо еликсир за коса

Можете да употребявате чисто алое вера като естествен сурогат на балсамите за коса, цялостни с нездравословни за здравето съставки. Косата ви ще бъде естествено хидратирана, гладка и подхранена. Алое има и антистатичен резултат.

Като сурогат на пяната или гела за бръснене

Както знаем, тези артикули пресушават кожата доста нападателно. След измиване се появява чувство за обтягане, сухота и сърбеж в кожата. Този дискомфорт няма да го има, в случай че употребявате гел от алое вместо общоприет гел за бръснене. Той подхранва и овлажнява кожата.

Полезен е при акне

Алоето оказва помощ за понижаване на гнойните пробиви при акне, тъй като влияе върху кожата в дълбочина. Благодарение на противовъзпалителните си свойства алое вера потиска бактериалния напредък в кожата, понижава отделянето на себум и намалява изискванията за разгръщане на акнетичното инфектиране.

Намалява пърхота

Алое потиска пърхота, тъй като с изключение на антибактериалните си свойства влияе и като мощен овлажнител. Това подхранва кожата и управлява сухотата и лющенето. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР