Подновяването на етикета за гуми на ЕС е особено полезно

...
Подновяването на етикета за гуми на ЕС е особено полезно
Коментари Харесай

Нов етикет улеснява избора на зимни гуми

Подновяването на етикета за гуми на Европейски Съюз е изключително потребно за потребителите на зимни гуми, защото той към този момент ще включва информация за сцепление на сняг и лед. Досега нямаше маркировки свързани с нужните характерности за взискателно зимно време. Целта на етикета за гуми е да насочи потребителите към гуми, които са по-икономични, безвредни и тихи. Новият етикет ще влезе в действие през май 2021 година

Досега водачите нямаха метод да отсеят сред другите зимни гуми проектирани за разнообразни условия. Европейският Съюз се съгласи, че етикетите обозначаващи разходът на сила и характерностите на гумите ще бъдат обновени. Новите етикети вършат по-лесно сравнението сред другите модели гуми и оказват помощ при избора на потребителите, които пазарят онлайн.

Според по-ранния правилник, всички гуми на леки коли и ванове е нужно да имат стикер, който демонстрира сцеплението на гумата на мокра настилка, шумът при търкаляне и въздействието върху разхода на гориво. Стикери до момента не са били нужни за гуми на камиони, само че информацията би трябвало да е налична. В Централна и Източна Европа, сцеплението на мокра настилка и на сняг са основни за безвредното шофиране през зимата, до момента в който в Скандинавските страни сцеплението на лед е по-важно. Досега не е имало условие за етикет определящ тези две категории.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР