Подмладеният състав на България постигна трета поредна победа под ръководството

...
Подмладеният състав на България постигна трета поредна победа под ръководството
Коментари Харесай

Вдъхновена България надигра и победи заслужено Кипър

Подмладеният състав на България реализира трета поредна победа под управлението на новия селекционер Младен Кърстаич, надигравайки този път Кипър като посетител с 2:0.

Точни за “лъвовете ” бяха капитанът Кирил Десподов и сътрудникът му в офанзива Спас Делев. Успехът на България можеше да е още по-изразителен, като двете попадения бяха най-малкото, с което домакините се отърваха на стадион “АЕК Арена ” в Ларнака.

 Наставникът Кърстаич заложи на стартов състав в скица 3-5-2 – на вратата застана Даниел Наумов, а в защита пред него действаха Антон Недялков, дебютантът Димо Кръстев и Петко Христов. В халфовата линия си партнираха Илия Груев, Илиан Илиев и Никола Илиев, а по фланговете им помагаха Йоан Стоянов и Марин Петков. В предни позиции бяха Десподов и Делев, които освен означиха головете за българския отбор, само че и бяха в основата на всичко най-интересно пред кипърската врата.

Именно Десподов можеше да се разпише в средата на първото полувреме, когато бе изведен по прелестен метод от Антон Недялков зад тила на кипърската защита, трансферира вратаря на противника Панаи и единствено малшансът лиши капитана на България от гол. Все отново няколко минути по-късно разумното се случи и нашият тим съумя да материализира превъзходството си на терена. Делев откри Десподов на скорост и резултатът бе открит в интерес на “лъвовете ” за наслада на над 200 наши сънародници по трибуните.

Последваха мощни минути за домакините, само че българската защита се оправи с натиска, като с основни намеси се отличиха Петко Христов и Недялков.

През второто полувреме селекцията на Младен Кърстаич стигна до ново попадение – този път функциите бяха разменени: Десподов асистира, а Делев записа името си измежду голмайсторите. По този метод възроденият български състав продължава с представянето си във възходяща линия. Следващият мач на националния тим е в неделя, когато отборът ни гостува на Люксембург още веднъж в другарска среща.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР