Подложеният на остра критика бивш австрийски канцлер Волфганг Шюсел напуска

...
Подложеният на остра критика бивш австрийски канцлер Волфганг Шюсел напуска
Коментари Харесай

Бившият австрийски канцлер Волфганг Шюсел напуска „Лукойл“


Подложеният на остра рецензия някогашен австрийски канцлер Волфганг Шюсел напуща своя пост като член на надзорния съвет на съветския нефтен тръст „ Лукойл “. В изказване за австрийската информационна организация АПА през днешния ден Шюсел обяви това свое решение.

„ От началото на експанзията на Русия в Украйна полагах старания дружно с другите самостоятелни членове на борда на шефовете на „ Лукойл “ да излезем с обща декларация против войната “, декларира Шюсел. В декларацията се е упорствало за преустановяване на военните дейности, за бързо и дълготрайно помирение, за спокойно решение на проблемите посредством съществени договаряния както и за състрадание с хилядите жертви измежду цивилното население и бойците.

Такова мнение било признато на съвещание на борда на шефовете през вчерашния ден. „ С това значимо решение на надзорния съвет на „ Лукойл “, над което работих интензивно, ще приключа своята двугодишна активност като негов член и ще напусна борда на шефовете “, декларира Шюсел, представен и от Българска телеграфна агенция.

„ Аз постоянно съм се застъпвал за градивните връзки сред Европейски Съюз и Русия. Беше прекрачена алената линия с въоръженото нахлуване над Украйна, с бруталните бойни дейности и бомбардировките на гражданското население. Изцяло поддържам решенията на Европейски Съюз и на интернационалната общественост на страните, както  и многото смели гласове в Русия, които се афишират против войната. Украйна би трябвало да остане свободна и неразделена страна “, акцентира някогашният австрийски канцлер.

Обявената стъпка беше коментирана от върховен представител на Австрийската социалдемократическа партия /АСП/ като закъсняла. „ Фактът, че на някогашния канцлер му трябваха девет дни, с цел да завърши най-накрая доста оспорвания си ангажимент в „ Лукойл “, ни дава опция да погледнем в дълбочина “, разяснява Кристиан Дойч, ръководещ шеф на АСП, съгласно който повода за напускането на поста е „ извънредно огромния напън на обществеността “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР