Подкрепяме абсолютно всички действия на прокуратурата. Това заяви пред журналисти

...
Подкрепяме абсолютно всички действия на прокуратурата. Това заяви пред журналисти
Коментари Харесай

Красен Кралев съдейства напълно на прокуратурата

Подкрепяме безусловно всички дейности на прокуратурата. Това съобщи пред публицисти министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Поводът за изявлението е следствието на ВКП, което към този момент е предоставено на Софийски градски съд във връзка със злоупотреби на Българската федерация по ски.
Припомняме по-рано представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че за интервала 2004-2018 година Българската федерация по ски е получила дотации от Министерство на младежта и спорта в размер на 40 млн. лева Това стана ясно на брифинг на прокуратурата по отношение на рекомендацията на основния прокурор Сотир Цацаров към премиера Бойко Борисов да се вземат ограничения по отношение на контракта за концесия в естествен парк " Пирин ".

Министър Кралев съобщи, че в министерството са " в час с въпросната инспекция ".
" От март месец насам прокуратурата работи по този случай и ние сме дали всички документи, които са ни желани - над 16 класьора с папки и има още 100 такива. Периодът, който се преглежда, е доста огромен - от 2003 година до момента, тъй че това е голям размер информация. Касае се до осем разнообразни екипа на министерството ", разяснява Кралев.

Министър Кралев бе безапелационен, че в годините, в които неговият екип управлява министерството, се поставят всички старания, с цел да управляват оптимално добре федерациите и клубовете за метода, по който се разходват средствата.
" Разбира се, ние не сме проверяващ орган и нашата активност също е проверявана. Ние поддържаме дейностите на прокуратурата да се направи един подобен разбор. След като има подаден сигнал и подозрения, би трябвало да се стигне до края, с цел да може тези подозрения вероятно да отпаднат ", сподели още министър Кралев.

Така за предходната година, да вземем за пример, са били открити нарушавания в Програмата за спорт за децата в детските градини. " Веднага клубовете, при които имаше нарушавания, възвърнаха парите и програмата беше спряна. Така че, ние правим голям размер работа за надзор на клубове и федерации ", съобщи спортният министър.

По думите му има ли сходен сигнал, постоянно се работи по същия метод. През годините се е стигало и до лишаване на лицензите на Българската федерация по шахмат. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР