Подкрепеният от ГЕРБ кандидат за президент Анастас Герджиков обяви, че

...
Подкрепеният от ГЕРБ кандидат за президент Анастас Герджиков обяви, че
Коментари Харесай

Според Геджиков най-големият проблем на ГЕРБ бил липсата на диалогичност

Подкрепеният от ГЕРБ претендент за президент Анастас Герджиков разгласи, че най-големият проблем на трите държавни управления на Бойко Борисов бил неналичието на диалогичност.

Пред бТВ за следващ път той съобщи, че не е претендент на ГЕРБ, макар че до през днешния ден беше подсилен единствено от партията на някогашния министър председател. Герджиков още веднъж съобщи, че в трите държавни управления на Бойко Борисов са позволени " доста неточности ", само че назова съответно само " неналичието на диалогичност ".

" Когато има разговор, не допускаш неточности. Когато няма разговор, ставаш самонадеян и допускаш неточности ", сподели той.

На въпрос по какъв начин приема поддръжката на ГЕРБ, Герджиков отговори, че се е надявал тя да пристигна от всички партии, като първи да бъдат десните и центристките. " Исках да бъда претендент на всички българи. За страдание отношението към ГЕРБ след последните три ръководства, в които те са позволили голям брой неточности, е негативно. Затова поддръжката им е намаляла и по тази причина доста хора ме укориха, че съм претендентът на ГЕРБ ", уточни той.

Герджиков сподели, че е бил основател на " Новото време " и няма общо с Движение за права и свободи, а по времето на Национална движение „Симеон Втори" бил зам.-министър като част от гражданската квота като специалист.

" Виждал съм Ахмед Доган един път и то от 10 метра, нямам връзки с Движение за права и свободи, не познавам Пеевски ", уточни той.

Попитан дали страната се нуждае от радикална правосъдна промяна, той отговори с да.

Гешев е " противоречива фигура ", тъй като е " направил или не е направил каквото би трябвало "

" Съдебната промяна не е значима сама по себе си, тя не е самоцел. Тя е нужна точно, с цел да се откри господство на закона. А върховенството на закона е това, при което хората не считат, че някой е над закона, че някой е по-недосегаем от тях ", добави Герджиков.

" Аз мисля, че основният прокурор е противоречива фигура. Видяхте какъв брой доста митинги има против него - освен преди една година, само че и до момента. Това явно значи, че той е направил или не е направил каквото би трябвало. Проблемът обаче е в разпоредбите. Ако през днешния ден Иван Гешев си отиде, на следващия ден ще пристигна различен Иван Гешев при същите правила. Ние би трябвало да променим разпоредбите ", сподели Герджиков.

По думите му главният проблем на сегашния президент Румен Радев е, че бил прекомерно внезапен и " от време на време смесваше това, което прави като президент с персоналното си отношение към хора и партии ".

" Личното му отношение откри израз и в това по какъв начин той постъпва политически като президент ", добави той.

Български земеделски народен съюз стана втората партия, подкрепила Герджиков

След ГЕРБ и партията на някогашния боен министър в кабинета " Борисов 2 " Николай Ненчев Български земеделски народен съюз поддържа кандидатурата на проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева за президент и вицепрезидент.

" Проф. Герджиков и Невяна Митева получават нашата безусловна поддръжка. Не сме поставяли и няма да слагаме никакви условия ", сподели Ненчев.

" Благодарим за това, тъй като ни предложиха безусловна и безрезервна поддръжка, в това число и помощ, когато имаме потребност от това, с техните структури. Мисля, че в действителност можем да отговорим на техните упования. Обещаваме да не ви предадем и да реализираме това, за което най-вече сте се борели - българският народ да тръгне по веднъж, за който нашите предшественици са мечтали ", сподели професорът.

На въпроса дали може да загуби гласоподаватели на ГЕРБ като споделя, че не е претендентът на партията, Герджиков отговори с не.

" Ние бяхме издигнати от Инициативен комитет. Първата партия, която ни поддържа беше ГЕРБ и аз имам вяра, че гласоподавателите на партия ГЕРБ ще ни поддържат без значение от това, че не сме претендентите на партия ГЕРБ ", съобщи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР