Подкрепата за семейства с деца ще бъде приета. Подкрепата за

...
Подкрепата за семейства с деца ще бъде приета. Подкрепата за
Коментари Харесай

Георги Ганев: България трябва да поиска доклад от Брюксел за готовността ни за приемане на еврото

Подкрепата за фамилии с деца ще бъде призната. Подкрепата за пенсионерите, ще бъде призната – въпросът е тъкмо в какъв вид. 25-те стотинки за гориво въобще не ги обсъждахме.

Това сподели Георги Ганев от " Демократична България " на излизане от срещата на съдружните специалисти, които се събраха на среща в Министерство на финансите в петък вечер, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Нямаме дефинитивно решение за антиинфлационните ограничения, заяви Ганев. Очакването е бюджетът да има задоволително запаси, с цел да бъде в помощ на всички стопански единици, сподели Ганев и заяви, че главният фокус на тазвечерната среща е бил приемането на еврото.

Подуправителят на Българска народна банка Калин Христов ни показа структурата на отчета, който ще ни даде концепция за изгода, разноски, преимущества и провокации от приемането на еврото, сподели Ганев.

Датата за приемане на еврото остава 1 януари 2024 година. Страната ни категорично ще би трябвало да посика отчет от Европейската комисия и Европейската централна банка за готовността на България за приемане на еврото. Той би трябвало да бъде подготвен почти май 2023, стана ясно от думите на Ганев.

Ганев заяви, че на срещата съдружните сътрудници са обсъждали прага за регистрация по Данък добавена стойност за кратно, само че не са обсъждали тавани на цени от дребната потребителска кошница.

Анализът продължава да се случва и в основа на тях ще се вземат съответните решения, сподели още Ганев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР