Поддръжници на кандидата за кмет на Истанбул от Народнорепубликанската партия

...
Поддръжници на кандидата за кмет на Истанбул от Народнорепубликанската партия
Коментари Харесай

Ердоган загуби! Истанбул ликува

Поддръжници на претендента за кмет на Истанбул от Народнорепубликанската партия Екрем Имамоглу се събраха, ликувайки, пред централата на партията, откакто неокончателните резултати от преброяването на гласовете демонстрираха безапелационна победа на техния претендент на вчерашните повторни избори за кмет на мегаполиса, оповестява AP.

" Благодаря ти, Истанбул ", съобщи Имамоглу в тирада, излъчена от телевизионните канали. Той завоюва в 16-милионния град, побеждавайки безапелационно претендента на партията на Ердоган. Вие защитихте репутацията на демокрацията в Турция пред очите на целия свят, който гледа, съобщи той пред своите поддръжници.

Вчерашният избор се състоя близо три месеца след локалните избори на 31 март, извоювани в Истанбул от Екрем Имамоглу. Той победи с доста дребна разлика претендента на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Бинали Йълдъръм, който е някогашен министър председател и непосредствен помощник на президента Реджеп Тайип Ердоган. След седмици на възражения от страна на ръководещата партия за резултатите от вота в Истанбул Висшата изборна комисия анулира изборите за кмет и насрочи повтаряне на 23 юни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР