Поддържането на вашето психическо, физическо и емоционално благополучие е важно

...
Поддържането на вашето психическо, физическо и емоционално благополучие е важно
Коментари Харесай

8 начина да подобрите цялостното си здраве

Поддържането на вашето психическо, физическо и прочувствено благоденствие е значимо за пълностоен живот. Дори и да сте непрекъснато заети, въпреки всичко можете да намерите няколко минути дневно, с цел да подобрите здравето си. Ето 8 бързи неща, които може да извършите, с цел да си помогнете:
1. Практикувайте йога и медитация
Много от нас знаят, че йогата може да ни помогне да се оправим със напрежението и безпокойството. Практикуването ѝ способства и за отделянето на ендорфини, което пък ще ви направи по-щастливи.
2. Лекувайте болката в гърба
Хроничната може доста да понижи способността ви да правите ежедневни действия. Ако желаете да се отървете от болката, би трябвало да поддържате вярна стойка, да изберете ергономични места за сядане на работното си място и да укрепите мускулите на гърба.
3. Проследявайте разноските си
Може да се почувствате отговорни и разочаровани, когато погледнете банковата си сметка след нехаен уикенд с другари или семейство, само че не е нужно. Научете за кои области от живота си харчите повече пари и ги проследявайте с бюджетен тракер. Така ще се почувствате по-сигурни в себе си и виновни за живота си.
4. Слушайте музика
Музиката има позитивен резултат върху настроението и благополучието ни. Ако сте в неприятно въодушевление, отделете няколко минути, с цел да се потопите в обичаната си ария. Слушането на музика може даже да понижи вашия стрес и тревога!


5. Направете смеха приоритет
Смехът може да ви помогне да се справите със напрежението, да понижи кръвното налягане и да ви развесели. Отделете известно време един път дневно, с цел да гледате занимателни видеоклипове с котки или обичаните си комедийни сериали. Просто се уверете, че заниманието ви не ви отвлича от отговорностите.
6. Разширете речника си
Езикът ни непрестанно се трансформира и постоянно срещаме непознати думи. Ако желаете да поддържате мозъка си изострен, научете най-малко една нова дума дневно. Вашият огромен речник ще ви помогне да звучите мъдро във всяка обстановка. Освен това може да ви помогне да се подобрите в работата.
7. Започнете да посещавате културни мероприятия
Има доста неща, които можете да извършите, с цел да се запознаете с други култури. Например, можете да посещавате спектакъл или художествена галерия най-малко един път месечно. Дори и да нямате време или опция да излизате постоянно от вкъщи си, има доста други способи да се потопите в културата. Можете да посетите уеб страници на музеи или да гледате информативни видеоклипове в YouTube за изкуството.
8. Останете положителни
Многобройни изследвания демонстрират, че поддържането на положително мислене ви обезпечава по-често благополучие и понижава риска от заболяване. За да ви помогне да останете положителни, запишете три щастливи момента всеки ден и забележете за какво сте се чувствали толкоз щастливи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР