Подбрали сме комбинации от продукти, които се считат за вредни,

...
Подбрали сме комбинации от продукти, които се считат за вредни,
Коментари Харесай

Ето защо не е редно да слагате домати и краставици в една салата

Подбрали сме комбинации от артикули, които се смятат за нездравословни, както от позиция на Аюрведа, по този начин и от позиция на физиолозите.

По принцип никой не би комбинирал тези артикули, в случай че знае какво се случва в храносмилателната система.

Ще назовем единствено някои от следствията от неприятните хранителни комбинации: газове, отичане на корема, болки в корема, гадене, отмалялост и проблеми с изхождането.

В дълготраен проект неприятното хранене може да докара до по-сериозни проблеми като неприятен мирис, суха кожа, обриви, хронични възпаления, неприятен сън, ниски равнища на сила и хронични храносмилателни проблеми.

Повечето хора се усещат заредени с сила и по натурален път губят тегло, откакто стартират да следват простите правила за съчетаване на храните.

Ето някои известни хранителни комбинации, които могат да навредят на вашето здраве:

Домати и краставици

Това са несъвместими артикули. Краставиците са алкални по състав, до момента в който доматите са киселинни. При съчетание се образуват соли.

Краставиците и доматите се усвояват друго от тялото ни. И когато в стомаха се отделя киселина за мелене на краставици, в това време доматите стартират да ферментират. Ето за какво огромна порция от обичаната ви салата от краставици и домати постоянно води до отичане на корема и нараснало формиране на газове.

Плодове след ястие

Отдавна е известно, че плодовете не се съчетават добре с други храни, защото съдържат елементарни захари, които не изискват храносмилане.

Това значи, че плодовете не би трябвало да остават дълго в стомаха. Други храни, като храни с високо наличие на мазнини, протеини и нишесте, ще лишават повече време за мелене.

Ако ядете плодове след хранене, плодовата захар ще се застоява и ферментира в стомаха ви.

Доматен сос с паста

Киселите домати не би трябвало да се смесват с нишестени въглехидрати, като паста. Теорията за съвместимостта на храните предлага да се заобикаля смесването на въглехидрати с киселини. Добавянето на млечни артикули към тази към този момент комплицирана композиция е рецепта за храносмилателни проблеми и отмалялост след хранене.

Вашето тяло ще се нуждае от тонове сила, с цел да смели тази комплицирана храна. Яжте паста с песто и пържени зеленчуци!

Боб и сирене

Любима композиция, която въпреки всичко съвсем обезпечено ще докара до газове и отичане на корема.

Тези резултати не се предизвикват от самите зърна, а от комбинирането им със сирене. Опитайте се да не ядете сирене и домати, в случай че имате неприятно храносмилане, или работете върху детоксикацията на тялото си.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР