Подаряването на нещо остро, например нож или ножица, носи лош

...
Подаряването на нещо остро, например нож или ножица, носи лош
Коментари Харесай

Суеверията около различните подаръци

Подаряването на нещо остро, да вземем за пример нож или ножица, носи неприятен шанс, защото се счита, че то ще „ среже другарството ви “. Щетите обаче могат да бъдат понижени, в случай че получателят даде някакви дребни пари в подмяна на подаръка, с цел да се трансформира размяната един тип в покупка.

Някои суеверия за подаръците са напълно дословни – има вяра се, че подаряването на носна кърпичка значи, че на човек му предстоят сълзи. В Швеция мъжът в никакъв случай не би трябвало да подарява на любовницата си копринена носна кърпичка, тъй като с нея тя ще изтрие обичта си към него. Сапунът също се счита за неприятен подарък, защото ще отмие другарството ви.

 Opal from Yowah, Queensland, Australia 2

Опалите се считат за един от най-прокълнатите скъпоценни камъни и по тази причина би трябвало да се заобикалят като подарък, в случай че получателят не е роден през октомври (месецът на опала), в който случай отрицателните му трептения ще бъдат обърнати в положителни. Никога не слагайте опал в годежен пръстен, защото това предвещава ранно овдовяване (камъните са и доста по-крехки от известните за задачата диаманти или сапфири).

Да подариш на някого нов чифт обувки е на неприятен шанс, защото се счита, че това значи, че получателят ще си тръгне от вас. Има обаче и друго вярване – че в случай че в никакъв случай не подарите на никого обувки, вие самите ще останете без обувки в задгробния живот. Труден избор…

В Сицилия споделят, че в никакъв случай не би трябвало да се подаряват подарък с формата на котка на човек, който е благоприятен, защото това предвещава неочаквана и насилствена гибел. В други култури обаче, в случай че сътрудникът ви подари същинска котка, това значи, че в никакъв случай няма да се разделите.

 Komatsu bulldozer pushing coal in Power plant Ljubljana (winter 2017)

По остаряла британска традиция е шанс да се постави бучка въглен измежду коледните дарове в чувала. След това получателят би трябвало да плюе върху нея, да я хвърли в огъня и да си пожелае нещо, до момента в който тя гори, и това предпочитание ще се сбъдне.

Цветът на подаръка също може да бъде от голяма важност. Смята се, че даването или приемането на черни предмети постоянно носи неприятен шанс, защото черният цвят носи със себе си гибел. Също по този начин в никакъв случай не би трябвало да подарявате книга с алена корица, защото това сигурно ще скапе другарството ви, тъй като аленото е цветът на гнева и неразбирателството.

През Викторианската ера розите са били изключително известен подарък сред влюбените, защото са се свързвали с тайните пристрастености. Често се споделя, че другите цветове рози имат друго значение – да вземем за пример алена роза се подарявала, с цел да покаже пристрастеност, а бялата роза – с цел да символизира непорочност. Било е значимо да не се подарява роза с „ погрешен “ цвят.

 Griffioen

Грифон

Традиционно се считало, че изумрудите се намират в гнездата на грифоните и пазят притежателя им от злото. Подаряването на изумруд носи шанс, благополучие и триумф – в случай че не е подарен в понеделник, в който случай шансът се обръща. Ако мъж подари изумруд на обичаната си, той може да се употребява и за предсказание на силата на тяхната обич. Ако изумрудът става по-блед на цвят, значи любовта им понижава, а в случай че става по-наситено зелен, значи любовта процъфтява.

Подаряването на цветя постоянно е прелестен подарък, само че в случай че ви подарят отрязани цветя, в никакъв случай не казвайте „ благодаря “ – това е на неприятен шанс. Подаряването на бял люляк на болен човек е изключително неприятно и не предвещава нищо положително за неговото излекуване. Ако обаче подарите жълти цветя, можете скоро да очаквате някаква сума пари.

Подаряването на ръкавици носи неприятен шанс, а в случай че ги подарите на другар, това значи, че ще се скарате. Също даването или приемането на подарък с лявата ръка ще докара до завършек на другарството.

Магданозът е изключително сложен за поникване и по тази причина градинарите обичайно правели три сеитби – две за дявола и една за тях си. Смята се също, че магданозът процъфтява, в случай че го псувате щедро, до момента в който го засаждате. Затова не е целесъобразно да се дава магданоз на другар, защото това предвещава неприятен шанс или гибел. Ако някой другар в действителност желае от магданоза ви, вместо да му давате растенията, по-добре е просто да го оставите да „ открадне “, с цел да не се предава неприятен шанс.

Ако се чудите какво да подарите на свекърва си – ето ви предложение. Можете да ѝ подарите полускъпоценния камък тюркоаз, за който се допуска, че отстранява всякаква неприязън сред подаряващия и получателя.

Пауновите пера в никакъв случай не трябва да се подаряват, защото е на неприятен шанс да са ви в къщата.

Внимавайте от какъв метал е изработен подаръкът. Тези от калай или цинк са предвещание за дълъг живот и благополучие, до момента в който направените от олово, предсказва акцидент.

Коралови колиета, подарени на деца, ще ги предпазят от щета. Казват, че аленият корал ще побледнее, в случай че притежателят му се разболее, и ще си възвърне цвета, когато той се оправи. (От съображения за запазване на околната среда и резистентност обаче коралите не са подобаващ подарък за никого.)

Ако подарявате на някого чанта или портфейл, значимо е да се уверите, че сте поставили в него най-малко някакви дребни парички – с цел да не бъде тези аксесоари в никакъв случай празни.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР