Подаграта е форма на артрит, причинена от високи нива на

...
Подаграта е форма на артрит, причинена от високи нива на
Коментари Харесай

Тези храни изострят симптомите при подагра

Подаграта е форма на артрит, породена от високи равнища на пикочна киселина в кръвта. Излишъкът от пикочна киселина може да аргументи мъчителни пристъпи на болестта. Тези офанзиви пораждат, когато тялото ви не може да се отърве от пикочната киселина в кръвта и в следствие тя се натрупва към ставите.

Пристъпите на подагра нормално се появяват ненадейно през нощта и могат да продължат от 3 до 10 дни.

Някои храни могат да покачат равнищата на пикочната киселина и затова да провокират пристъпи на подагра.

Ако желаете да избегнете утежняване на положението ви, добре е да знаете, че  има пет храни, които би трябвало да избягвате.

Кои храни предизвикват подагра и изострят болестта?

Храните, които могат да провокират подагра, постоянно са с високо наличие на пурини.

Когато пурините се усвояват, тялото отделя пикочна киселина като отпадъчен артикул, който е главната причина за болестта.

В случая би трябвало да се откажете освен от храните с високо наличие на пурини, само че и да намалите приема на алкохол.

Специалистите от Националната здравна работа на Обединеното кралство предлагат да се пият не повече от 14 единици алкохол седмично (това е към бутилка и половина вино или 6 литра бира).

Ето кои са храните, които не би трябвало да ядете при подагра:
всички типове месо, в това число и дивеч, черен дроб, бъбреци и мозък всички типове риба и други морски блага, в това число миди, скариди и хайвер захарни питиета - плодовият сок и газираните питиета не са добра концепция, в случай че имате подагра; също по този начин би трябвало да се откажете и от сиропите дрожди - съдържат се в хляба, ферментиралите артикули, бира
Важно: Статията е с осведомителен темперамент и не може да замести консултацията с доктор! При съществуването на недоволства и характерен здравословен проблем се обърнете към експерт, който ще ви назначи правилно лечение и подобаващ хранителен режим.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР