Под звуците на духовия оркестър 13 военни от Враца целунаха

...
Под звуците на духовия оркестър 13 военни от Враца целунаха
Коментари Харесай

За първи път от 16 години! Военни положиха клетва във Враца /снимки/

Под звуците на духовия оркестър 13 военни от Враца целунаха знамето на България и се заклеха във честност към родината, видя кореспондент на BulNews.bg. Общият брой нови военни във врачанското формирование 54 990 е 28 военнослужещи, седем от които към този момент са положили клетвата за честност към родината, а останалите 8 сега чакат утвърждение за достъп до класифицирана информация, с цел да могат да положат клетва. Сред новите военослужещи има единствено една жена.
Тържеството се състоя в двора на военното формирование, а публични посетители на събитието бяха зам. регионалния шеф Мирослав Комитски, кметът на Враца Калин Каменов и майор Симеон Цеков, който е пълководец на военното формирование.
„ Това е един от най-важните дни във вашия живот, който вие ще запомните вечно. Бъдете правилни до дъно на клетвата, която положихте пред святото знаме. Пожелавам ви триумф и да изпълнявате с чест воинския си дълг. Факт е, че подобен обред не е провеждан във Враца от цели 16 години и за това се веселя, че в градът още веднъж има интензивно военно формирование”, сподели майор Цеков.
На младите бойци, които се заклеха през днешния ден, следва образование.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР