Под влияние на студен атмосферен фронт, въздушната маса ще се

...
Под влияние на студен атмосферен фронт, въздушната маса ще се
Коментари Харесай

Бури и градушки, жълт код за валежи е обявен за 13 области

Под въздействие на леден атмосферен фронт, въздушната маса ще се лабилизира. Днес от сутринта над Западна България, а след обяд и над централната част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания, гръмотевични стихии и градушки.

Жълт код за значителни превалявания и гръмотевична интензивност е разгласен в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София и София област. В останалата част от страната се чакат високи температури.

Има възможност за местни интензивни феномени. Над Източна България ще се задържи най-вече слънчево и горещо, с до сдържан югоизточен вятър. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще стартира да нахлува леден въздух; температурите ще се намалят с 5-7°. Максималните температури ще бъдат в необятен период: от 26° в западните региони до 36° тук-там в Източна България.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан вятър от югоизток. Максимални температури: 28°-30°. Температурата на морската вода е 24°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините в Западна и Централна България още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевични стихии. Ще духа до сдържан северозападен вятър, който до вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 22°, на 2000 метра - към 13°.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР