Под сериозна въпросителна е оцеляването на програмата за нова американска

...
Под сериозна въпросителна е оцеляването на програмата за нова американска
Коментари Харесай

Новата американска ядрена ракета вече взриви... бюджета си

Под сериозна въпросителна е оцеляването на програмата за нова американска междуконтинентална балистична ракета. Причината - създаването на Northrop Grumman гълтам доста повече средства от плануваното, написа Defense News.

LGM-35A Sentinel би трябвало да размени намиращите се на бойно дежурство от времето на Студената война Minuteman III ракети, като първичните планове при подписването на контракта през 2020 година бяха, че това ще коства 96 милиарда $. Сега, обаче, американските Военновъздушни сили пресмятат, че сумата ще нарасне с 37% и въпросът отиде в Конгреса.

Повечето проблеми са в частта от програмата, обвързвана с ръководството и изстрелването на ракетите - най-сложната част от програмата.

Оказва се, че силозите на Minuteman III не са в задоволително положително положение и би трябвало да бъдат главно ремонтирани, а също по този начин и да се построяват нови с всички свързани с това административни и строителни усложнения. Освен това, би трябвало да се изградят хиляди километри оптични трасета на територията на 5 щата.

Докато се случва всичко това, все по този начин 400 междуконтинентални балистични ракети би трябвало да са в бойна подготвеност.

Разработката на самата ракета Sentinel върви добре - с неголямо нарастване на разноските и сполучлив експериментален пуск на мотора. Въпреки това, упованието е новите комплекси да бъдат признати на въоръжение 2 години по-късно от плануваното - през 2029 година

Сега Пентагонът ще би трябвало да удостовери публично пред конгресмените, че няма по-евтина опция на Sentinel, че разноските са оправдани и че си коства да бъде отрязано финансирането на други стратегии. Ако това не се случи, планът пропада.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР