Под съпровод на скандирания Бойко, Бойко от депутати и активисти

...
Под съпровод на скандирания Бойко, Бойко от депутати и активисти
Коментари Харесай

Борисов се яви като свидетел на разпит по делото Барселонагейт

Под акомпанимент на викания " Бойко, Бойко " от депутати и деятели на ГЕРБ - някогашният министър председател Бойко Борисов се яви на разпит в Софийската градска прокуратура поради отлежаващото дело " Барселонагейт ".

Адвокатът му Менко Менков акцентира, че той е привикан в качеството на " очевидец " по следствието за пране на към 5 млн. евро през закупуването на къща в Барселона за някогашната манекенка Борислава Йовчева и прехвърлянето на две търговски сдружения в нейна изгода.

Самият Борисов отхвърли да разяснява каквото и да е, като сподели единствено, че " благодари на хората за това, че взимат със съпричастност протичащото се ". Той разпореди на депутатите да се върнат назад в Народното събрание, където съвещанието трябваше да бъде спряно поради неналичието на кворум

От 2019 година насам испанската прокуратура води свое следствие, като то стана мотив за сезиране на българското обвиняване от " БОЕЦ ".

Прокуратурата в София обаче бездейства с най-различни оправдания - последното пояснение за неналичието на решение по инспекцията беше, че още се превеждали документи от други страни, а занапред ще се прави съдебно-счетоводна експертиза и спомагателни разпити на очевидци.

В сигнала на " БОЕЦ " се твърдеше, че Йовчева е имала връзка с Борисов. Жената има и дете, за което се спекулираше, че е от някогашния министър председател - надлежно, че издръжката им е поета от него посредством заобиколни схеми и средства с противозаконен генезис през покупко-продажби, в които официални участници са близки до Борисов предприемачи.

Вдигането на " Барселонагейт " след дълга пауза стана след абсурда към настояването за оставка на Иван Гешев като основен прокурор.

Гешев упрекна заместника си Борислав Сарафов, че е опитал да задейства преустановяване на инспекцията в СГП, само че наблюдаващият прокурор - съученик на Гешев - му се обадил да го предизвести.

Това докара до взаимни обвинявания сред всички забъркани страни в политически напън върху прокуратурата и в корист с пълномощията на основния прокурор за държане " на трупчета " на знакови каузи за изнудване на политици.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР