Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура - Кюстендил се води разследване
Коментари Харесай

Разследват 2-ма за незаконно пренасяне на 122 хил. паунда през границата

Под управлението на Районна прокуратура - Кюстендил се води следствие по формирано бързо произвеждане против двама мъже за осъществено от тях закононарушение по член 251 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 10.02.2020 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “, дошъл микробус с албанска регистрация, пътуващ от гр. София за гр. Тирана. При инспекция водачът и пасажерите декларирали, че нямат нищо за обявление. Впоследствие обаче митническите чиновници разкрили крупна сума недекларирана валута, транспортирана от двама от тях – Е.Л. (на 30 години) с албанско и българско поданство и Х.Ш. (на 67 години) с албанско и английско поданство.

В резултат на осъществената инспекция са били конфискувани 62 000 английски паунда от единия и още 60 000 английски паунда от другия.

Извършени са били редица неотложни дейности по следствие – изземване на материални доказателства, разпити на очевидци, направено искане до съда за одобрение на направения протокол за обиск.

Е.Л. и Х.Ш. са били привлечени в качеството на обвинени за това, че не са изпълнили задължението да заявяват парични средства, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейски Съюз. Предметът на закононарушението е в изключително огромни размери, с левова равноценност 281 942 лв..

Предстои наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Кюстендил да внесе в съда искане за установяване на марка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двамата обвинени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР