Под ръководството на Районна прокуратура - Елин Пелин се наблюдават

...
Под ръководството на Районна прокуратура - Елин Пелин се наблюдават
Коментари Харесай

23 производства за нарушаване на мерките при преминаване на КПП в Елин Пелин

Под управлението на Районна прокуратура - Елин Пелин се следят двадесет и три досъдебни производства, формирани за два дни. Всичките са за нарушение на противоепидемичните ограничения в изискванията на изключително състояние в страната.
Във връзка с усложняващата се епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространението на заразна болест (COVID-19), от министъра на опазването на здравето са били издадени заповеди за основаване на контролно-пропусквателни пунктове. През тях е позволено прекосяването на лица единствено при положение на необходимост на пътуването, наложено от: полагане на труд в обитаемото място, здравословни аргументи, завръщане на сегашен или непрекъснат адрес, нужда от полагане на грижи за родственици или близки при съответни условия.
Водят се следствия за прекосяване през контролно-пропускателен пункт при първокачествен път № 1 /км 232 + 278/, Софийска област, при което били декларирани погрешни условия. Престъпните действия били осъществени по време на пандемия и изключително състояние.
Работата по досъдебните производства продължава като следствието по тях се води от проверяващи служители на реда при ОД на Министерство на вътрешните работи – София област.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 април 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР