Под ръководството на Районна прокуратура – Монтана се води разследване

...
Под ръководството на Районна прокуратура – Монтана се води разследване
Коментари Харесай

Обвиняем за измама на жена в с. Комощица е с мярка за неотклонение „задържане под стража“

Под управлението на Районна прокуратура – Монтана се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществена машинация. Престъпното действие е квалифицирано по чл.209, алинея 1 от Наказателен кодекс.

По делото е открито, че на18.12.2022 година в с. Комощица, област Монтана, С.Г. била въведена в подвеждане, че оказва подпомагане при осъществяване на полицейска интервенция за залавяне на измамници. В резултат на дамата била нанесена щета в размер на 8550 лв..

В хода на досъдебното произвеждане са извършени разпити на очевидци иразпознавания на лица.

Извършителят на закононарушението е открит – 29-годишният М.В. отс. Дондуково, област Монтана.От направени информации е видно, че той е съпричастен и към други незаконни действия, осъществени в разнообразни обитаеми места.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор М.В. е притеглен в качеството на обвинен за осъщественото от него закононарушение. Той едал подробни пояснения и се е признал за отговорен.

По искане на Районна прокуратура – Монтана съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения М.В.

Съдебният състав одобри, че от събраните в хода на следствието доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието. Съществува действителна заплаха обвиненият да извърши закононарушение или да се укрие.

Лана Мумджиева
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР