Под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново се провежда разследването по

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура-Велико Търново се провежда разследването по
Коментари Харесай

Разследват тежка катастрофа с двама загинали край гр. Стражица

Под управлението на Окръжна прокуратура-Велико Търново се организира следствието по досъдебно произвеждане по отношение на настъпило тежко пътнотранспортно произшествие в землището на гр. Стражица, при което са починали две лица и са породени телесни повреди на други две лица.

Прокурор Илиан Благоев – представител на Окръжна прокуратура–Велико Търново, посочи на брифинг, че „ пътнотранспортното произшествие е станало на пътя от гр. Стражица към основен път София – Варна, с извънредно тежък резултат – двама починали и двама ранени, като потърпевшите са младежи и деца от гр. Стражица и с. Кесарево “.

Досъдебното произвеждане е почнало с първо деяние на следствието – оглед на местопрестъпление, по отношение на настъпило на 17.09.2022 година към 17,00 часа ПТП. Водач на 19 години, при ръководство на лек автомобил „ Ауди А6 “, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като не е направлявал непрестанно пътното транспортно средство, което ръководи (претърпял излизане от пътя и се блъснал в дърво), вследствие на което по несъобразителност е предизвикал телесни щета и гибел на повече от едно лице. На място са умряли двама пасажери – на 16 и 17 години, а момче на 14 години е с тежка черепно-мозъчна контузия. Водачът също е получил пострадване и е на лекуване в МОБАЛ-Велико Търново. Престъплението е квалифицирано по член 343, ал.3, б. А и б.Б, вр. алинея 1,  вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс. За това закононарушение законът планува от 3 до 15 години „ отнемане от независимост “.

„ Към момента се организират интензивно процесуално-следствени дейности и без значение от ранния стадий на следствието, след разбор на доказателствата, ВТОП е решила, че лидерът следва да дава отговор за действието, като ще бъде притеглен като обвинен и ще бъде поискано от Окръжен съд–Велико Търново да му бъде взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “, като за обезпечаването пред съда е постановено задържането му за период от 72 часа “, посочи прокурор Благоев. Той добави, че все още се чакат резултатите от кръвните проби за приложимост на алкохол и опиати на лидера. Данните все още са, че лицето е недееспособен лидер по българското законодателство, като има изказвания, че има немско удостоверение за правоуправление, което ще бъде тествано.

Действията по следствието не престават под управлението на Окръжна прокуратура-Велико Търново.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР