Под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана се води разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана се води разследване
Коментари Харесай

Задържан е рецидивистът, ограбил 95-годишен мъж в с. Василовци

Под управлението на Окръжна прокуратура – Монтана се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 199, алинея 1, вр. член 198, ал.1 от Наказателен кодекс, оповестиха от прокуратурата.

Вчера, 10.09.2020 година, към 12:40 ч., пред частен дом в с. Василовци, област Монтана, незнаен мъж нападнал в тил 95-годишен локален гражданин. Използвайки мощ, грабителят лишил от възрастния мъж 400 лв..

Веднага след случая потърпевшият бил освидетелстван от здравно лице и освободен за домашно лекуване, без заплаха за живота.

В резултат на подхванатите дейности по следствието причинителят на незаконното действие е бил открит - 31-годишен локален гражданин. Същият е престъпно проявен и осъждан.

Понастоящем той е арестуван за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Отнетите пари са били открити, конфискувани и върнати на пенсионера.

Предстои, с разпореждане на наблюдаващия прокурор, привлеченият към наказателна отговорност мъж да бъде арестуван за период до 72 часа. Ще бъде направено искане към съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на рецидивиста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР