Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се провеждат действия

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се провеждат действия
Коментари Харесай

Хванаха мъж с черупки на костенурки и кожа от видра

Под управлението на Окръжна прокуратура – София се организират дейности по следствие за държане на екземпляри от предпазен тип, неразрешено от закона, акцизни артикули и муниции за огнестрелни оръжия.

Досъдебното произвеждане се води за осъществени четири закононарушения - по член 278г, алинея 1 от Наказателния кодекс. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

В следствието вземат участие Главна дирекция „ Национална полиция “, отдел „ Икономическа полиция “, Агенция „ Митници “, Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи гр. Етрополе, работа „ Контрол на общоопасните средства “ при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи гр. София, Изпълнителна организация по горите и Българско сдружение за отбрана на птиците.

Установено е, че в интервала от началото на 2023 година до 12.07.2023 година в частен парцел в гр. Етрополе незаконно били държани екземпляри от предпазен тип от дивата фауна. При претършуване са били конфискувани екземпляри бръмбари от тип „ еленов рогач “.

Иззети са били и екземпляри на коруби на костенурки от тип „ шипоопашата костенурка “ и кожа от видра. Те са от типове, неразрешени за държане с оглед наредбата по приложение № 3 към Закона за биологичното многообразие, означени със знак (*).

В същия парцел са били открити акцизни артикули без бандерол – към 300 литра спиртни питиета, както и муниции за огнестрелни оръжия, държани без съответно позволение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения.

В качеството на обвинен по делото е притеглен Ц.Г. (на 55 години). С разпореждане на прокурор той е арестуван за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на лицето.

Предстоят разпити на очевидци и инспекция на информация, оповестена в обществената мрежа Фейсбук.

Случаят не е незначителен по смисъла на закона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР