Под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово се провежда разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Габрово се провежда разследване
Коментари Харесай

Непредумишлено убийство след умишлен побой?!

Под управлението на Окръжна прокуратура – Габрово се организира следствие за смърттана 54-годишен мъж, породена по непредпазливоствследствие на съзнателно нанесена му телесна щета, оповестиха от прокуратурата и прецизираха:

Досъдебното произвеждане е почнало с разпит на очевидец - полицейски чиновник от районно управление (на МВР) на МВР-Севлиево. То се води за закононарушение по чл.124 ал.1 от Наказателен кодекс. за това, че на 28.05.2023 година е породена по несъобразителност гибелта на С.П. от село Дамяново, Севлиево. Смъртта енастъпила в МБАЛ “Д-р Стойчо Христов “ ЕООД - Севлиево, в резултат на съзнателно нанесена телесна щета на починалияна 12.05.2023 година в парцел в село Дамяново, Севлиево.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за изясняване аргументите за гибелта и съществуването на причинно-следствена връзка сред нанесената телесна щета и настъпилата по-късно гибел. Установено е, че потърпевшият е бил нагледен от представител на Спешна здравна помощ директно след нанесеното телесно увреждане. В тази връзка е изискана здравна документи и са разпитани очевидци. Предстои приобщаване на видеофайлове от записи и назначение на техническа експертиза във връзка с тях.

В известието от прокуратурата липсва каквато й да е информация за причинителя на побоя, довел до телесна щета. Действията по следствието не престават под управлението на Окръжна прокуратура-Габрово.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР