Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване

...
Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване
Коментари Харесай

Разследват контрабанда на голямо количество прекурсор псевдоефедрин през ГКПП „Кулата“

Под управлението на Окръжна прокуратура – Благоевград се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за нелегално преместване през границата на страната прекурсори за произвеждане на наркотични субстанции .

Действията по следствие са почнали след постъпили материали от Агенция " Митници " за това, че на 09.09.2022 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", входящо трасе от Гърция към България, в товарна комбинация с български регистрационни номера митническите чиновници са разкрили кашони със стока, съдържаща лекарствен препарат " Rhimozad " . За него не са били показани документи. При осъществени проби е било открито съществуване на веществото псевдоефедрин в таблетките. Общото им количество, разпределено в 154 кашона, е 4 619 990 броя.

Събрани са доказателства, че влекачът и полуремаркето са благосъстоятелност на българска компания. Проверяват се откритите в кабината на транспортното средство документи за контрабандния товар – фактурата, опаковъчния лист (опис на стоката), международната товарителница. Изясняват се обстоятелства, свързани със договорката сред сдруженията, посочени в документите като продавач и покупател.

Към сегашния миг са извършени разпити на очевидци – митническите чиновници и лидера на камиона, приобщени са материални доказателства по делото, изискани са записи от камери за видеонаблюдение. Взети са представителни проби на лекарствения препарат и е назначена физикохимична експертиза.

Псевдоефедринът е прекурсор, употребен за произвеждане на синтетични опиати, заради което предстои на засилен формален надзор с оглед законовите регламенти.

Действията по следствието не престават под надзора на прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР