Под палката на маестро Свилен Симеонов, оркестърът на Бургаската опера

...
Под палката на маестро Свилен Симеонов, оркестърът на Бургаската опера
Коментари Харесай

Симфони мелъди рок – на 16-и юли на остров „Света Анастасия“

Под палката на маестро Свилен Симеонов, оркестърът на Бургаската опера и Джаз групировка „ София “ подвигат адреналина с  рок шлагери със „ Симфони мелъди рок “  
Пореден гърмеж от страсти и вълнуващи прекарвания следва на остров „ Света Анастасия “ в съботния ден – 16-и юли, от 21 часа, с концертната стратегия „ Симфони мелъди рок “ под палката на обичания на бургаската аудитория, и освен – маестро Свилен Симеонов.

Почитателите на рок музиката, чиято въздействена мощ не понижава с годините, а безконечните рок песни не престават да бъдат обичани на представителите на всички генерации, ще бъдат заредени с висока доза адреналин по време на концерта на откритата сцена. Атрактивният музикално-сценичен план е едно от провокациите на диригента Свилен Симеонов, прочут със своитемайсторски оркестрови тълкования на известни музикални тематики – в стила на латиното, аржентинското танго, рока, песни от репертоара на колоси в музикалната просвета на XX век – Бийтълс, Куийн, АББА и други Маестро Симеонов е прочут с присъщата си артистичност и директно другарство с публиката, с която постоянно реализира прочувствен синхрон.

С присъщото си харизматично наличие, маестро Симеонов е освен диригент и създател на аранжиментите, приспособени за симфоничен оркестър и рок група, само че и ловък водещ на концертната стратегия. Както постоянно, на сцената на Острова той ще съумее да наелектризира пространството към себе си – както с помитащата прочувствена вълна на безконечните рок шлагери, които ще бъдат изпълнени с въодушевление, основано от взаимоотношението на диригент, реализатори и аудитория. Маестрoто е прочут със своя непостижим неналожителен метод на другарство с аудиторията, предавайки настроението, посланията, топлината, темперамента и чувствения заряд на музикалните партитури. Не всяка концертна демонстрация може да се назова събитие. А Свилен Симеонов трансформира концертите под неговата палка в запаметяващ се театър.

На живописната островна сцена в събота – с присъщата ексклузивност и помитаща буря от страсти на рок музиката, ще прозвучат известните шлагери:

„Smoke on the Water“ на „Дийп пърпъл“, „We Will Rock You“, „Don’t Stop Me Now“, „Show Must Go On“, „We Are the Champions“ и „Bohemian Rhapsody“ на „Куийн“, „Mamma Mia“ на „АББА“, „Satisfaction“ на „Ролинг стоунс“, „Jailhouse Rock“ на Елвис Пресли, „Another Brick In The Wall“ на „Пинк Флойд“, „The House Of The Rising Sun“ на „Енимълс“, „I Love Rock N’Roll“ на „Ероус“, „Stairway Тo Heaven“ и „Kashmir“ на „Лед Цепелин“, „Can’t Buy Me Love“ на „Бийтълс“, „Gimme, Gimme“ / “А Man After Midnighht ”/ на „АББА“ и „Sweet Child O’Mine“ на „Гънс енд роузес“ и други

Оркестрациите и акомодацията на безконечните рок шлагери за симфоничен оркестър и рок група са на маестро Свилен Симеонов, концертмайстор на оркестъра на Бургаската опера ще бъде Христо Белчев. Солистите, които ще показват известните и обичани рок композиции, са: младата инструменталисткаРалица Петкова – електрическа цигулка – добре позната на бургаската аудитория с сполучливото си присъединяване в концертните спектакли „ Латино пулс “, „ Аржентинско танго “, „ Le grand tango ” и други сполучливи планове, неотдавна представяни в Бургас, на остров „ Света Анастасия “, крайморската сцена в Царево и др.; Яна Чакалска – вокал, известна на необятната аудитория с сполучливото си присъединяване в известния музикален формат „ Гласът на България “, Ясен Зердев – вокал и чудесните музиканти от Джаз групировка „ София “.

На концерта„ Симфони мелъди рок “ в събота,както на всички музикални събития под палката на маестро Симеонов, е обезпечено, че ще се получи вълнуваща вечер, съчетаваща прочувствения заряд на рок музиката, която носи виталност, хъс към спазването на жизнеутвърждаващи максими, висок градус на настроението в рискови параметри, почтени за посланията на рок легендите, пресътворени в незабравими песенни заглавия.

„ През 2015 година се зароди концепцията за, взаимен план сред Симфониета София и Денс Формация София с нейната рок група. Обявяваме го като „ Rock Symphony “, с цел да обхванем по-широк набор от меломани, само че при аранжирането и акомодацията от клавир за пиано към симфоничен оркестър аз приписвам приоритет на гласоводенето, а при оркестрирането – на симфоничния оркестър, не толкоз на рок групата. Затова и някои от песните съм аранжирал единствено за симфоничен оркестър, без рок група и вокал. В концерта ще предложим забавна симбиоза сред симфоничен оркестър, рок група и вокали с електрическа цигулка и саксофони. Всичко това ще бъде поднесено по атрактивен и наличен за публиката метод, с къси пояснения от мен към историята на основаването на всяка от песните, със закачки и въпроси към публиката “, споделя в изявление за медиите Свилен Симеонов за плана си, който публиката на Острова ще чуе, види и усети в съботната вечер под звездите.

Билети за събитието, което е в границите на програмата „ Купон на Острова “ 2022, реализирана за поредна година от Държавна опера – Бургас и Община Бургас, могат да бъдат закупени на касата на Операта, каса „ Часовника “, както и в мрежите на Grabo и Eventim.

Тръгване за остров „ Света Анастасия “ – на 16-и юли, събота, в 20.00 часа от Магазия 1 на Морска гара – Бургас.

За Свилен Симеонов, диригент и създател на аранжиментите:

СВИЛЕН СИМЕОНОВ приключва НУИ „ Добри Христов “ във Варна и ДМА „ Проф. Панчо Владигеров ” в София със компетентност кларинет. Учи диригентство в АМТИИ в Пловдив и специализира във Виена при проф. Салватор Конде. Диригентската му кариера минава през Оперно-филхармоничното сдружение в Бургас, където е музикален управител и диригент. От 2003 година е основен диригент на оркестър Симфониета София и втори диригент на Operettenbühne Heinz Helberg във Виена. Маестро Симеонов дирижира на най-престижните модерни подиуми в Европа и света, измежду които Берлинската филхармония, Musikverein Wien, Konzertgebau Amsterdam, Victoria Hall Geneva, Suntory Hall Tokio, също в Барселона, Мадрид, Кливланд и други Едновременно с диригентската си работа преподава и води курсове и майсторски класове в София, Сеул – Република Корея, Ханой – Виетнам, Солун и Птолемейда – Гърция, Янгстаун – Съединени американски щати.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР