Под нулата са минималните температури в по-голямата част от страната

...
Под нулата са минималните температури в по-голямата част от страната
Коментари Харесай

Слънчево време със силен вятър

Под нулата са минималните температури в по-голямата част от страната през днешния ден, даже и тук-там по Черноморието, а най-силните пориви напразно, в случай че изключим планините, където вятърът е ураганен, са към 65 км/ч.

И в околните часове ще остане прохладно, с сдържан, в Северна и Източна България краткотрайно мощен северозападен вятър. Ще бъде слънчево с оптимални температури от 0 в североизточните до 7 градуса в северозападните региони, в София - към 2 градуса.

През нощта облачността още веднъж ще се усили и завали сняг, основно в Западна България, а в утринните часове ще има региони с понижена видимост. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще се усилва и на следващия ден в доста области от страната е оповестено предизвестие за рисково мощен, краткотрайно плевел южен вятър.

Във вторник ще бъде облачно, ще превалява дъжд, преди обяд в Западна България – към момента сняг. Максималните температури ще са в необятни граници - от 3 градусадо 13 градуса, в София – към 5.

Ветровито ще бъде по Черноморието, с краткотрайно мощен югозападен вятър. Валежи от дъжд ще има основно в следобедните часове. Температурите ще се покачат и оптималните ще доближат 11-13 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Много прохладно ще бъде и в планините. Ще духа мощен, вечерта и плевел вятър от юг-югозапад и с него температурите ще се покачват.

Облачността ще е забележителна, ще има превалявания, най-вече от сняг, на повече места и по-значителни в масивите от Югозападна България.

Ще продължи да вали и през нощта против сряда. През деня в Северна и Западна България се чака захлаждане и валежи от дъжд и сняг,а в Югоизточна – от дъжд.

През идващите дни температурите ще се покачват.

В четвъртък и петък ще бъде слънчево, със утринни мъгли, само че в събота следва нова валежна конюнктура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР