Под наслов Десет години с добри сърца премина поредната хуманна

...
Под наслов Десет години с добри сърца премина поредната хуманна
Коментари Харесай

Десет години учителки от Лясковец даряват храна на бедни хора

Под наслов „ Десет години с положителни сърца ” мина следващата хуманна самодейност на учителския колектив и на непедагогическия личен състав на лясковската детска градина „ Славейче ”. За десети път дамите с положителни сърца готвиха благотворително за небогати свои съграждани.

Традиция стана преди Бъдни вечер и Коледа чевръстите домакини да радват с вкусните си постни ястия нуждаещите се от внимание и храна обществено слаби хора, консуматори на Домашния патронаж в града. Неписано предписание е всяка стопанка от екипа на директорката Елка Йорданова да подготвя с обич по три гозби, които дамите подреждат в галерия, а по-късно подаряват от сърце.

Изложбата тази година е десета поредна и всички приготвени 33 блюда бяха предопределени за хората, които не могат да си разрешат по време на празниците изобилна софра. 44 небогати лясковчани, които се възползват от услугите на публичната столова, получиха храната от благородните дами. Дарението одобри с признателност шефът на патронажа Ваня Табакова. И тази година част от ястията бяха дадени на манастира Св. Св. Петър и Павел, с цел да бъдат зарадвани и монахините.

И тази година експозицията беше пребогата. Постните ястия, бяха експонирани в галерия в детската градина, а на откриването й участва и кметът на Общината доктор Гецова. Посетителите на изложбата можеха да видят единствено постни гозби, както повелява традицията за Бъдни вечер. За благородната самодейност дамите бяха измайсторили присъщата за празника Боговица и разнообразни други погачи, баници, варено жито, лозови и зелеви сармички, зелници, салати, туршии, сладко от смокини, пълнени чушки с ориз, ориз със сини сливи, ориз с маслини, постно зеле, фасул, зелен фасул на фурна, сладки меденки, лимонови резенки, локум, халва и доста други лакомства.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР