Под наблюдението на Специализираната прокуратура на 17 март служители на

...
Под наблюдението на Специализираната прокуратура на 17 март служители на
Коментари Харесай

ГДБОП разби престъпна група за трафик на хора през границата 18 са задържани

Под наблюдението на Специализираната прокуратура на 17 март чиновници на ГДБОП и териториалните ѝ служби в Хасково, Кърджали и София организираха профилирана полицейска интервенция за обезвреждане на проведена незаконна група, превеждала чужденци през границата на страната и подпомагала тяхното престояване у нас. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В хода на дейностите по следствието са претърсени 15 адреса на територията на област Хасково и Годеч, както и два автомобила. Иззети са голям брой мобилни телефони, сим карти, парични суми и други движимости и предмети, имащи отношение към документирането на незаконната активност на групата. Задържани са 18 души. На седем от тях - български, турски и сирийски жители, са повдигнати обвинявания за закононарушение по чл.321 от Наказателен кодекс. На петима от обвинените е наложена непрекъсната мярка „ задържане под стража “, а на други двама - мярка за неотклонение „ парична гаранция “.

Работата по документирането и доказването на незаконната активност на групата продължава под наблюдението на прокуратурата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР