Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Смолян се провежда разследване по досъдебно

...
Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Смолян се провежда разследване по досъдебно
Коментари Харесай

Прокуратурата подхвана случая със свлачището убиец над Златоград

Под наблюдението на Окръжна прокуратура-Смолян се организира следствие по досъдебно произвеждане за причиняване гибел по несъобразителност на 62-годишния К. Б., заради неведение или немарливо осъществяване на занимание или друга правнорегламентирана активност, представляващи източник на нараснала заплаха – закононарушение по чл.123 ал.1 от Наказателния кодекс. На 02.12.2017 година, към 16 часа, в местността “Римски мост “, землище на с. Долен, общ. Златоград, обл. Смолян, в Ловен дом на локалната ловна тайфа, осем ловци били затиснати от свлякла се земна маса от близкия склон, която разрушила стените на постройката и предизвикала телесни повреди на трима от тях, намиращи се вътре в постройката, един от които е умрял вследствие на контузиите.

Разследването е почнало с осъществяването на неотложни следствени дейности – оглед на местопроизшествието, само че заради извънредно тежките метеорологични условия и заради заплаха за живота и здравето на лицата, извършващи процесуалните дейности, е преустановен огледа и следва осъществяването на обстоен подобен при естествени и безвредни условия.

По делото е осъществена аутопсия на натрупа на потърпевшия и е назначена правосъдно –медицинска експертиза, както и химическа експертиза. Предстои назначението на сложна инженерно-техническа и строителна експертиза, която да откри, дали са спазени техническите наставления при реализирането на градежа на ловния дом.

Предстои осъществяването на разпити на очевидци и събирането на писмени доказателства за статута на постройката, като при положение, че същата се окаже противозаконна, ще бъдат известени съответните способени органи за предприемане на дейности по подготвеност.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР