Под мотото Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно

...
Под мотото Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно
Коментари Харесай

Започва дарителска кампания в Казанлък за АГ-отделението 

Под мотото „ Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно поделение “ стартира коледна дарителска акция в поддръжка на акушеро-гинекологичното (АГ) поделение в Многопрофилна болница за интензивно лекуване (МБАЛ) „ Д-р Христо Стамболски “. Инициативата е на и приканват жителите на Града на розите да я поддържат. 
„ Главната цел на акцията е закупуване на второ съвременно родилно легло и гинекологичен стол , които да дадат улеснение на родилката, сигурност и съответни условия в най-критичния и значим миг от появяването на новия живот “, разгласи заместник-кметът Лилия Цонкова.
Организаторите се надяват да се наберат задоволително средства в акцията, с цел да се купят и ново постелъчно долни дрехи и други консумативи за потребностите на бебета и майки .
След подписано преди 5 години съглашение сред основателите на акцията в болница към този момент действа безвъзмезден съвещателен кабинет за родилки , напомня Мария Гинева, изпълнителен шеф на Сдружение с нестопанска цел „ Бъдеще за децата “. Към дарителската акция ще се причислят и деца с увреждания в Казанлък, които към този момент създават сувенири за Коледа. 
От 57 години в казанлъшката болница са родени генерации казанлъчани, в болничното заведение са проплаквали и бебета от други общини,което значи, " че то е належащо на жителите, че би трябвало да съществува и да бъде в крайник с най-новите трендове в медицината “, споделяд-р Кети Маналова, шеф на МБАЛ „ Д-р Христо Стамболски “. „ Аз съм с вяра, че и тази акция, както всички до момента наши взаимни, ще бъде увенчана с триумф. Тя е освен коледна, а е за нашите деца “, споделя още доктор Маналова.
Желаещите да поддържат самодейността могат да се включат като изработят на коледни играчки, сувенири или декорация за елха и да ги изпратят или занесат персонално на адрес: гр. Казанлък, ул. „ Войнишка ” 25 (бившата Община 2) до 12 декември. Даренията ще бъдат препоръчани за покупка на благотворителния коледен базар в центъра на града. 
Може да се провежда и благотворително събитие - концерт, зрелище, галерия и други, а набраните средства да се преведат на следната банкова сметка:
Банка ДСК
IBAN BG82STSA93000013794439
BIC STSABGSF
Сдружение с нестопанска цел „ Бъдеще за децата “
съображение: за родилно поделение
Екипът на АГО на казанлъшката болница се грижи за родилките и новородените на пет общини - Казанлък, Павел баня, Мъглиж, Николаево и Гурково. През 2018-а в отделението са родени 428 деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР