Под моста на АМ Струма отпадък няма. Това заяви председателят

...
Под моста на АМ Струма отпадък няма. Това заяви председателят
Коментари Харесай

АПИ: 1,8 млн. лева ще струва ремонтът на моста на АМ Струма

Под моста на Автомагистрала " Струма " боклук няма. Това съобщи ръководителят на УС на АПИ Георги Терзийски пред bTV във връзка появил се в медийното пространство видеоклип , на който се вижда по какъв начин камион изхвърля отпадък в общински терен.

От Пътната организация обаче показаха, че видеото е остаряло. Според Терзийски то е снимано в деня, в който Пътната организация е провела изземването на материалите под оборудването. След това обаче притежателят им е предявил искания, че това са негови материали и че Агенцията може да ги повреди, в случай че ги транспортира . По тази причина след подаден сигнал от него до правоохранителните органи, от АПИ са били принудени да върнат материалите, които притежателят самичък да извози до сметището в Костинброд.

Терзийски акцентира, че през вчерашния ден се е провела среща с всички заинтригувани институции, за д а се вземат крути ограничения притежателят да извози този материал на регламентираните места, тъй че да не заплашва оборудването.
 Нанков плаши с крути ограничения поради боклуците под моста на Автомагистрала
Нанков плаши с крути ограничения поради боклуците под моста на Автомагистрала " Струма "

Ще покажем цялата суровост на процедурите, безапелационен е той

По негови думи дейностите по изземване на материалите е всичко, което по пълномощия може да направи АПИ. Основната активност на Пътната организация е да построява и поддържа пътища, тя не е способена да извършва действия по ръководство на отпадъците , посочи Терзийски.

Той показва, че не разполага с информация дали Агенцията е давала позволение за това към оборудването да се съхраняват такива материали.

Запитан за какво боклукът не е бил разчистен незабавно, откакто се е схванало за него, а точно през април 2018 година, когато е бил подаден сигнал от Община Дупница, Терзийски отвърна, че това не е от компетенциите на АПИ. Той обаче отхвърли да уточни кой не си е приключил работата, тъй като вървели процесуални-следствени дейности.

Не е правилно да разясня дейности на други институции във връзка с този проблем, съобщи ръководителят на УС на АПИ.
 Нови отпадъци са се появили под моста на Автомагистрала
Нови отпадъци са се появили под моста на Автомагистрала " Струма "

Община Дупница алармира, че новият боклук е от 26 август

Терзийски изрично отхвърли аналогията на случая с нерегламентираното бунище със обстановката в Своге, при която починаха 20 души, макар че неведнъж са били подавани сигнали за рисковия път. По негови думи този път Агенцията е подхванала дейности, които да предпазят оборудването.

Терзийски уточни и че ремонтните действия ще костват малко над 1,8 млн. лв., които Агенцията ще предяви като декаданс. При последвалите инспекции и под други мостови уреди са били открити 120 нарушавания на над 3800 уреди.

Припомняме, Пътната организация внесе сигнал в Районна прокуратура - Дупница против притежателя на пламналия завод за преправка и изкупуване на вторични първични материали, чийто складирани боклуци провокираха пожара под моста на Автомагистрала " Струма ".

Заради случая от АПИ започнаха инспекции на всички пътни уреди за съществуване на нерегламентирано потребление на пространството под тях.

По-късно пък стана ясно, че компанията, поради която пламна автомагистрала " Струма " край Дупница, е в процедура по лишаване на лиценза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР