Почти юбилей навършва днес един от най-големите и обичани клубове

...
Почти юбилей навършва днес един от най-големите и обичани клубове
Коментари Харесай

Локомотив Пловдив на 95! На многая лета!

Почти празник навършва през днешния ден един от най-големите и обичани клубове у нас. Локомотив става на 95 години, а черно-бялата общественост е заредена обичайно с очаквания и копнежи за бъдещето. Ръководството разгласява приветствен адрес към последователите на формалния уебсайт.



Черно-бялата приказка стартира на 25 юли 1926г., когато на тържествено обединително заседание, провело се в едно от духовните средища на Пловдив – читалище “Иван Вазов”, двата спортни клуба “Караджа” и “Атлетик” се слели в един под името “Спортклуб”. За клубни цветове се избрали аленият, черният и белият, а като формален патронен празник на новооснования клуб бил избран Петровден.



Датата 25 юли 1926г. била одобрена като дата на учредяване на Спортклуб, а след това годината 1926-та щяла да бъде вписана и в неговата емблема. Съдбовна дата, която е насочна точка за редица паметни мигове за " черно-бялата " общественост. През годините Локомотив Пловдив става нарицателен с неистовата поддръжка на многочислената си и вярна аудитория, която не престава да поддържа клуба през годините без значение от неговите резултати.


Локомотив е историята. Помни с горделивост славната история на Локомотив.

Локомотив е сегашното. Бъди горделив локомотивец и носи емблемата с чест.

Локомотив е бъдещето. Защото Локомотив е безконечен и ще продължи да топли сърцата на безбройните си почитатели.

Ръководството на Локомотив поздравява всички последователи и служетели в клуба във връзка 91-годишнината на клуба!



ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ЛОКОМОТИВЦИ!.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР