Почти всички водещи автомобилостроители са използвали алуминиевите продукти на компанията

...
Почти всички водещи автомобилостроители са използвали алуминиевите продукти на компанията
Коментари Харесай

Японски автомобилни производители пак са използвали дефектни части


Почти всички водещи автомобилостроители са употребявали алуминиевите артикули на компанията "Кобе стийл", за която бе разкрито, че е фалшифицирала данните за тяхната издръжливост и други характерности. Според организация "Киодо" сходни алуминиеви елементи са били употребявани и в градежа на ракетите носители H-2A, употребяващи се за изстрелването на спътници. Преди няколко часа даже благодарение на такава ракета бе сполучливо пуснат в орбита четвъртият уред от групата "Митибики", чиято цел е да помогне на Япония да сътвори лична система за позициониране в космоса.

Японското държавно управление към този момент е инструктирало автомобилните си концерни да извършат незабавна инспекция на сигурността на алуминиевите елементи, създадени от "Кобе стийл". За момента обаче няма открити проблеми.

От "Мицубиши хеви индъстрийс" даже първи оповестиха през днешния ден, че считат продуктите на обвинената във имитация компания за надеждни и безвредни за потребление. Тяхната дума обаче не е последната.

Ако в частите на "Кобе стийл" бъдат открити пропуски в сигурността, това може да докара до огромно евакуиране освен на коли, влакове и даже самолети.

БГНЕС напомня, че това ще бъде вторият величествен скандал обвързван с дефектни автомобилни елементи.

Само преди по-малко от години японската корпорация "Таката", която бе един от най-големите снабдители на автомобилно съоръжение за сигурност в света, пледира отговорна по обвиняванията в машинация, наложени й от Съединени американски щати. Тогава тя се съгласи да изплати на американските управляващи 1 милиарда $ обезщетение за 17-те смъртни случаи в резултат на неизправността на въздушните възглавници, които провокираха най-голямото евакуиране на коли в историята на Щатите.

През 2013 година "Тойота" и "Нисан" изтеглиха близо 3 млн. автомобила от международния пазар поради недостатъци във въздушните възглавници за сигурност, произвеждане на "Таката корпорейшън", само че тогава опасенията бяха, че патронът със сбит въздух във възглавниците може да ги разтвори в несъответствуващ миг или да бъдат блокирани автоматизирано коланите. Проблемът се оказа надалеч по-сериозен. Установи се, че дефектът е обвързван с химически пропелант, който оказва помощ на възглавниците внезапно да се уголемяват и от мощното налягане да „ изстрелват ” против водача или пасажерите железни частици. Заради записаните смъртни случаи и ранени пасажери над 34 млн. коли трябваше да бъдат отзовани от американския пазар, а към този момент закупените - да бъдат върнати на производителя. Скандалът засегна съвсем всички колоси в автомобилопроизводство - "Хонда", "Тойота", "Нисан", "Дженеръл моторс", "Бе Ем Ве", "Мазда", "Даймлер" и други.

В резултат се наложи "Таката" да подаде молба за отбрана от фалит през септември, бележейки най-големия финансов провал в Япония от Втората международна война насам. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР