Почти всички в Газа разчитат на помощи, но ограниченията за

...
Почти всички в Газа разчитат на помощи, но ограниченията за
Коментари Харесай

Почти 85% от хората в Газа са били разселени заради войната

Почти всички в Газа разчитат на помощи, само че рестриктивните мерки за доставките на храна са от ден на ден, което тласка някои хора към глада. Световната продоволствена стратегия и няколко други организации на Организация на обединените нации неотдавна приканиха за по-лесен и по-бърз достъп до филантропична помощ. В свое изказване означиха, че са нужни повече пропускателни пунктове и повече камиони, с цел да доближат задоволително хранителни запаси до палестинците.

„ Разговарях със зам.-изпълнителния шеф на Световната продоволствена стратегия за обстановката с достъпа на храна в Газа и провокациите, пред които е изправена организацията “, предава кореспондентът на Euronews Джорджа Орланди.
Ситуацията е отчайваща. Наистина е извънредно. 2,2 млн. души се нуждаят от хранителна помощ. Всички са в рецесия.
Карл Скау, зам.-изпълнителен шеф на Световната продоволствена стратегия

„ Изготвихме отчет, който демонстрира, че всички са на спешно равнище. За 500 хиляди души обстановката е пагубна и това е невиждано по тежест и по движение. Може да следва огромен апетит, в случай че не променим изискванията, по които помощта доближава до уязвимите “, добавя Карл Скау.

Броят на камионите с филантропична помощ на дневна база е намалял от над 500 преди войната до към 30 в този момент.

„ Има голяма администрация по повод прекосяването от Йордания в Газа или от Египет в Газа. Трябва да опростим нещата, с цел да сме сигурни, че можем да доставяме нужните размери. Трябва да променим обстановката в този момент, с цел да спасяваме животи всеки ден “, акцентира Карл Скау.

Гладът може да усили броя на смъртните случаи, които към този момент са близо 27 000.
Миналата година Испания е била посетена от рекордните 84 млн. души съгласно локалните управляващи. Туризмът обичайно носи десетки милиарди евро на държавната хазна, а в този момент се търсят нови тактики за привличане на още повече туристи. Повече описа кореспондентът на Euronews, Хайме Веласкес.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР