Почти всички министри от служебния кабинет са извикани на парламентарен

...
Почти всички министри от служебния кабинет са извикани на парламентарен
Коментари Харесай

Целият кабинет в парламента за контрол

Почти всички министри от служебния кабинет са извикани на парламентарен надзор през днешния ден – в деня на Свети Мина.

На въпроси ще дават отговор министър председателят Гълъб Донев и заместниците му –  по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов, по икономическите политики Христо Алексиев и по публичния ред и сигурност Иван Демерджиев.

В контрола се чака да вземат участие съвсем всички членове на Министерския съвет, а той ще продължи близо шест часа.

Пръв на въпроси ще дава отговор министър председателят Гълъб Донев, който ще дава уточнения за политиката по приходите, която служебното държавно управление реализира, както и за готвената анулация на възбраната на експорт на горива, създадени от съветски нефт.

Заместникът му Атанас Пеканов за оперативните стратегии на Европейския съюз до 2027 година и детайлности за заплащанията по Плана за възобновяване и резистентност.

Вицепремиерът по икономическите политики и длъжностен министър на превоза Христо Алексиев ще дава отговор на въпроси за финансовото положение на „ Български пощи “.

Вътрешният министър Иван Демерджиев ще регистрира пред депутатите проект и политики за готовността за разселване на украински жители в държавни бази и хотели.

В контрола са планувани още 13 министри.

Дори и шестте часа за тази точка ще бъдат малко, защото почти с последното изявление излиза към 13 часа, да знаете – сподели ръководителят на Народното събрание Вежди Рашидов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР