Почти всички деца от тайландския футболен отбор, които привлякоха вниманието

...
Почти всички деца от тайландския футболен отбор, които привлякоха вниманието
Коментари Харесай

Ръкоположиха спасените от тайландска пещера деца за послушници

Почти всички деца от тайландския футболен тим, които привлякоха вниманието на света върху ориста си, оставайки заклещени в пещера повече от две седмици, са ръкоположени за послушници в разнообразни будистки манастири, заяви BBC.

Главите им са обръснати, по будистка гала и те ще прекарат 9 дни от живота си в духовно обграждане.

Треньорът им също беше ръкоположен, само че не за послушник, а за духовник. Преди време той към този момент е бил послушник. 25-годишният треньор получи известна доза рецензии за това, че изобщо беше завел децата в пещерата, където останаха блокирани, само че въпреки всичко получи повече похвали за присъединяване си в спасяването им. Освен всичко той е научил децата и на будистки техники за усмиряване, медитация и способи да употребяват по-малко въздух, с цел да не се задушат.

Всички ще прекарат 9 дни в разнообразни манастири, което е традиция в Тайланд, когато някой преживее съкрушаващ миг и остане жив.

Церемонията се смята за духовно пречистване. „ Трябва да прекарат време в манастири “, сподели дядото на едно от децата пред BBC, пояснявайки: „ Това е за тяхна отбрана. Все едно са умрели, а в този момент са преродени “.

Деветте дни кореспондират с тайландското вярване, че цифрата 9 носи благополучие.

Едно от децата в тима няма да прекара време в манастир и не е взело участие в церемониите до момента, тъй като е християнин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР