Почти всички автобусни курсове по линията Кюстендил - София -

...
Почти всички автобусни курсове по линията Кюстендил - София -
Коментари Харесай

Почти всички автобуси по линията Кюстендил - София са спрени

Почти всички автобусни курсове по линията Кюстендил - София - Кюстендил са спрени от през вчерашния ден. Причината е отвод на превозвача да ги извършва след наложени наказания от страна на община Кюстендил. Фирмата-превозвач е връчила предизвестието за преустановяване на контракта с община Кюстендил, единствено ден преди да спре да транспортира пасажери, което слага всички пътуващи по направлението в невъзможност.

Вместо написаното по контракт едномесечно предупреждение, от транспортната компания, която обслужва маршрута Кюстендил - София са предизвестили единствено ден преди да спрат транспортите. Така Иван Авелков, който има авансово записан час за доктор в София може и да не успее да се прегледа.

" Имам час в Медицинска академия с докторката, която би трябвало да ми издаде медикаменти, обаче би трябвало да се обадя, тъй като ще закъснея. Знаете че докторите, доста много не държат на времето си и по тази причина. В 10:00 часа е рейса и несъмнено някъде в 12 без 15 ще стигна, а часът е в 11:30. Трябва да й се моли човек на докторката ", споделя Иван Авелков.

Освен него и доста хора, които пътуват всеки ден за работа, сега би трябвало да търсят различен транспорт. Най-ранният рейс за София сега потегля чак в 10:00 часа.

" Има много пътуващи, които работят в София, ще е неловко, тъй като работодателите желаят постоянни служащи, а като закъснее рейса, какво опрощение може да има този човек. Поне част от тях би трябвало да се възстановят, с цел да могат хората да си създадат някакъв план, другояче горивата са високи, знаете с тези цени, мъчно се пътува ", споделя пострадала.

От Община Кюстендил обясниха, че са наложили наказания на транспортната компания, поради нарушение на контракта. В отговор компанията спряла 13 от курсовете по направлението.

" Не са изпълнявани по-голямата част от часовете на потегляне от Кюстендил до София, надлежно и противоположните курсове, услугата е предоставяна с други рейсове, а не с тези, който е извоювана публичната поръчка, което снижава качеството на услугата. Те са спечелили контракта с рейсове с доста висока евро категория Евро 6, а надлежно по-късно услугата се изпълняваше с Евро 2 и 3 ", изясни представител на общината.

От Община Кюстендил вършат всичко допустимо да възстановят транспортите до София на всеки час, както бяха до в този момент. В момента към този момент е оповестена нова социална поръчка за компания, която да извършва анулираните курсове. От публична позиция на компанията транспортьор, излиза наяве, че те също упрекват общината в нарушавания по контракта.

Вижте директното включване на Владислава Миланова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР