Почти всеки пети жител на Германия вярва, че Путин се

...
Почти всеки пети жител на Германия вярва, че Путин се
Коментари Харесай

Cemas: Руската пропаганда в Германия работи, всеки пети вярва, че Путин се бори срещу световното задкулисие

Почти всеки пети гражданин на Германия има вяра, че " Путин се бори против международното задкулисие ", сочат резултатите от изследване на Cemas. През април този резултат е бил 12%.

В Германия през последните месеци доста са нарастнали индикаторите на поддръжка на съветския разказ за войната на РФ против Украйна.

12% са съгласни с изказванието на съветската агитация, че " Украйна, дружно със Съединени американски щати ръководи секретни биолаборатории за произвеждане на биологично оръжие на нейна територия ". През април с това изказване са били съгласни едвам 7% от жителите на Германия.

По данни на Cemas, има обилни разлики във въздействието на съветската агитация сред западните и източните провинции. В източните всеки трети (30%)е склонен с изказванието, че " Русия е била принудена да стартира война след дълги провокации от страна на АТО ", в западните провинции този индикатор е 16%

14% от жителите на някогашната Германска демократична република са уверени, че войната в Украйна се води единствено, с цел да бъде отвлечено вниманието от пандемията, в западна Германия с това са съгласни 7%.

На съветската агитация главно имат вяра хора, които са дали своят вот за " Алтернатива за Германия " и " Лявата партия ".

Особено висока е поддръжката за прокремълските и конспирологични изказвания измежду гласоподавателите на " Алтернатива за Германия ". Почти половината от тях са съгласни, че Украйна е част от НАТО и Русия е била принудена да стартира войната поради провокациите на НАТО.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР