Почти всеки е страдал от подуване на корема в един

...
Почти всеки е страдал от подуване на корема в един
Коментари Харесай

Това са 11-те най-добри храни за борба с подуването на корема - част 1

Почти всеки е страдал от отичане на корема в един или различен миг. Не единствено е неловко, само че и може да промени метода, по който стоят облеклата ви и даже възприятията ви към тялото ви. Независимо дали усещате отичане на корема единствено след хранене, или е непрекъснато, може би се чудите по какъв начин да се отървете от това неприятно чувство. Но първо, какво го предизвиква?
Подуването на корема се дължи на неусвоена храна, която остава в храносмилателния тракт за по-дълги интервали от нормално. Някои субстанции, открити в разнообразни храни като кореноплодни зеленчуци, фасул и някои плодове, предизвикват отичане на корема и газове.
Подуването на корема може да бъде породено и от задържане на вода и непотребен банкет на натрий, както от глутен и млечни артикули, в случай че имате нетърпимост към тях. За благополучие има доста храни, които могат да оказват помощ да се предотврати подуването на корема и да се спре, откакто към този момент е почнало. Ето кои са те:
Копър
 8 храни, които предизвикват отичане на корема 8 храни, които предизвикват отичане на корема
Всеки човек най-малко един път в живота си е изпитвал възприятие на отичане. То води до дискомфорт, газове и даже болежка. Нещо повече – под...
Копърът има дълга история като асистент за храносмилането и обичайно се слага на масата за вечеря след изразходване на тежка храна, с цел да помогне за храносмилането. Семената постоянно се употребяват в индийската просвета за битка с подуването, като се дъвчат или употребяват за подготвяне на чай.
Джинджифил
Противовъзпалителните и антибактериални свойства на джинджифила вършат чудеса с подуването на корема. Всъщност това е едно от най-хубавите естествени средства за лекуване на всевъзможни стомашни проблеми, в това число гадене. Джинджифилът работи добре, когато е прясно настърган и прибавен в гореща вода, както и в смутита.
Мента
Не единствено освежител за мирис, тази билка има както противовъзпалителни, по този начин и спазмолитични свойства, които побеждават подуването. Ментата успокоява целия храносмилателен тракт и разрешава прекосяването на газове, което може да помогне за облекчение на това не толкоз занимателно цялостно чувство.
 Три заблуди в битката против коремчето Три заблуди в битката против коремчето
Живеем във време, което изобилства от информация за здравословно хранене, фитнес и по какъв начин да реализираме идеалната фигура. Това не е гаранци...

Целина
Целината е натурален диуретик, което значи, че ви оказва помощ да отделите непотребна вода и да се чувствате по-малко подути. Може да не е обичаният зарзават на всички, само че несъмнено може да помогне в битката със задържането на вода.
Краставица
Краставиците също оказват помощ за справяне с подуването и задържането на вода. Те съдържат флавоноловия антиоксидант кверцетин, за който е потвърдено, че оказва помощ в битката с възпалението в храносмилателния тракт и понижава признаците на дразнение на червата. Краставиците също оказват помощ за пречистването на черния дроб (нашият главен детоксикиращ орган), който отстранява отпадъчните материали и токсините от червата и кръвта.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР