Почти всеки е преживявал неприятните усещания след неразумно дълъг престой

...
Почти всеки е преживявал неприятните усещания след неразумно дълъг престой
Коментари Харесай

Какво да правим, ако изгорим на плажа

Почти всеки е преживявал неприятните чувства след безразсъдно дълъг престой на плажа. Представяме ви 4 метода да се възстановите по-бързо след кожно изгаряне, които ще улеснят живота ви и ще ви предпазят от нежелани обстановки.

1. Носете необятни облекла от мек плат

Колкото по-малко досег има кожата ви с облеклата, толкоз по-безболезнено. След изгарянето, тялото се пробва да се възвърне и по тази причина изпраща огромно количество кръв към нараненото място.

2. Пийте медикаменти

За да се понижи зачервяването и подуването, приемайте противовъзпалителни средства, като ибупрофен или аспирин. Те оказват помощ за облекчение на неизбежната болежка и защищават от възпалителни процеси, провокирани от притока на кръв.

3. Не премахвайте получилите се мехури

При изгаряне постоянно се получават мехури по повърхността на кожата. И макар желанието ни да ги махнем, би трябвало да се въздържим от сходни дейности. Мехурът се образува, когато по-дълбокият пласт на кожата се отдели от повърхностния епидермис, създавайки балон с течност. Тя съдържа лечебни субстанции. Отваряйки го, губите естествената защитна преграда, която тялото ви е образувало, и излагате нежната кожа на евентуални алергени и инфекции. За да успокоите кожата, направете компрес с мляко и лед за към 5 минути, без да търкате кожата.

4. Не ексфолирайте кожата си

Когато мехурите се спукат по натурален път, избягвайте ексфолирането, триенето  т.н., с цел да избегнете вероятни белези. Колкото и неприятна да е „ мъртвата кожа ”, тя работи като естествена преграда, с цел да защищити потърпевшата кожа под нея. След като кожата падне сама, се намажете с първокласен хидратиращ лосион.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР