Почти всеки ден имаме специализирани операции по пътя и контролът

...
Почти всеки ден имаме специализирани операции по пътя и контролът
Коментари Харесай

Бившият началник на КАТ: Отказът от тестване за наркотици трябва да се третира като престъпление

Почти всеки ден имаме профилирани интервенции по пътя и контролът е засилен. Въпросът е да се насити цялата страна с камери и хората да знаят, че на всеки 10 км има прикрито око, което ги следи и ще бъдат глобени при нарушавания. 50-60 000 лв. коства една стационарна камера. Това съобщи някогашният шеф на КАТ-София Тенчо Тенев.

" Имаме доста добре построена тол система. Камерите за винетки с подобаващ програмен продукт могат да се пригодят за потребностите на Пътната полиция и всички останали служби. Общ програмен продукт в камерите може да ги настрои както снимат за винетки, да следи и за другите нарушавания. Имаме потребност от повече хора за по-масирано полицейско наличие на пътищата. Вече и " Охранителна полиция " могат да сформират актове и фишове. Пътната полиция обаче има потребност от повече жив запас ", разясни Тенев.

``Има нарастване на водачите, седнали зад кормилото след приложимост на наркотични субстанции. Отказът от тестване би трябвало да се третира като престъпление``, безапелационен беше той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР