Почти всеки човек, който има зеленчукова градина в задния си

...
Почти всеки човек, който има зеленчукова градина в задния си
Коментари Харесай

Хитър и лесен начин за отглеждане на разсад от домати

Почти всеки човек, който има зеленчукова градина в задния си двор, отглежда домати. Какво става обаче, в случай че нямате двор или толкоз доста пространство, само че въпреки всичко желаете да си отгледате разсад от този толкоз постоянно употребен зарзават в кухнята?
Разбира се, че можете да го извършите, стига да знаете този остроумен и елементарен метод за развъждане на разсад домати. Още по-хубавото е, че можете да засадите растението дружно със своето дете. Това е съвършен метод да прекарате ползотворно време дружно и да се забавлявате. Само би трябвало да си приготвите няколко черупки от яйца.
Домашните, преди малко откъснати домати от градината, не могат да се сравнят с нищо. Техният усет е незаместим – на салата, на предястие или на главно ядене, доматите участват в кухнята и постоянно ще бъдат там. Въпросът е от кое място ще си ги набавите. Може да имате лична градинка с домати вкъщи и това не е по никакъв начин мъчно. Просто идващия път, щом готвите с яйца, не изхвърляйте черупките, а ги запазете.
 С този елементарен ТРИК ще предпазите доматите от ГНИЕНЕ С този елементарен ТРИК ще предпазите доматите от ГНИЕНЕ
Всеки градинар, рано или късно, става очевидец на изгниване по листата на растенията, които отглежда. За страдание този развой е постоянно сре...
Освен яйчени черупки, ще ви трябват тор и домати, несъмнено. Когато взимате яйцата, би трябвало да пробиете дребна дупка изпод. Така наличието на яйцето ще изтече в някакъв съд, а черупката ще остане празна.
Вземете един домат и го разрежете на четири. С помощта на лъжица или друго готварско помагало извадете семките в купичка. Яйчените черупки напълнете с пръст и във всяка една сложете от семената на доматите върху пръстта. Отгоре посипете леко с още малко тор. С помощта на спрей бутилка напръскайте деликатно с вода яйчените черупки, в които към този момент сте посадили семената на доматите.

Добре е да запазите истинската опаковка от яйцата – пластмасовата кутия, в която сте ги купили. Когато напълните всички черупки, сложите семената, полейте с вода, затворете капака на кутията и я оставете на място, до което доближава слънчева светлина. Изчакайте 22 дни. Щом видите, че доматите стартират да покълват, отворете капака, тъй като стъбълцата порастват нагоре и се нуждаят от място.
 Съвети за по-добра годишна продукция домати Съвети за по-добра годишна продукция домати
Доматите съдържат натрий, калий, магнезий, калций, манган, желязо, кобалт, мед, цинк, фосфор, флуор, хлор и йод. Редовната консумация н...
Когато имате поникнали коренчета домати, е време да ги пресадите в саксия. За задачата използвайте по-голям съд. Хубаво е в черупка да има 1-2 издънки, не повече. При пресаждането напълнете саксията с тор, счупете яйчената черупка върху нея и я оставете за поддържане.

Направете дупчица за корена домат и го засадете в саксията, оставяйки черупката на ситни късчета, смесена с пръстта. Полейте още веднъж благодарение на спрей бутилка и оставете доматите да пораснат.
Когато станат задоволително огромни, може да ги пресадите в градината си. Както виждате по никакъв начин не е мъчно да се отгледат домати вкъщи, а даже може да превърнете грижата за тях в фамилно развлечение!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР